Gehoorschade

Schadevergoeding voor gehoorschade

Gehoorschade treedt vaak op bij langdurige blootstelling aan te hoge geluidsniveaus of bij een explosie. Beide komen het meest voor op de werkvloer. Daarom kom je bij gehoorschade in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade helpt jou door deze vergoeding voor jou te berekenen en te claimen bij de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wanneer is er sprake van gehoorschade?

Gehoorschade is een verzamelnaam. Er zijn dan ook verschillende typen gehoorschade. Veelvoorkomende voorbeelden van gehoorschade zijn:

  • een gescheurd trommelvlies;
  • tinnitus;
  • niet met beide oren hetzelfde horen;
  • gevoeligheid voor bepaalde geluiden;
  • geluiden vervormd horen;
  • minder goed kunnen horen.

Hoe wordt gehoorschade bepaald?

Een kno-arts is in staat gehoorschade goed vast te stellen. Maar de mate waarin iemand daadwerkelijk last ondervindt van gehoorschade in het dagelijks leven is lastiger te bepalen. Hiervoor moeten wij vertrouwen op jouw verklaringen.

Veel gehoorschade kan draaglijker worden door geavanceerde gehoorapparaten. De kosten voor deze apparaten worden grotendeels vergoed door jouw zorgverzekering. Maar hoe geavanceerder zo’n gehoorapparaat is, hoe duurder. En dus wordt de kans dat jouw verzekeraar je gehoorapparaat volledig vergoedt kleiner naarmate je gehoorschade complexer is. De kosten die de verzekering niet dekt, claimen wij daarom voor jou bij de wederpartij.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld voor gehoorschade?

Leven met bijvoorbeeld tinnitus (een aanhoudende ruis of toon in het oor) is vervelend. Daarom kom je in aanmerking voor een vergoeding van smartengeld. Je hebt immers last van gederfde levensvreugde. Voor het bepalen van de hoogte van het smartengeld moeten wij een schatting maken, omdat gehoorschade lastig te berekenen is. Daarom gaan we af op wat je ons vertelt over jouw leven met gehoorschade en de klachten en gevolgen die je ervan ondervindt bij het bepalen van de smartengeldclaim. De bedragen die daadwerkelijk worden toegekend aan smartengeld bij gehoorschade variëren dan ook sterk.

Schadevergoeding voor gehoorschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schadevergoeding voor gehoorschade? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct