Hielletsel Schadervergoeding

Wanneer u bij een ongeval letsel aan uw hiel oploopt, kan dat voor behoorlijk wat ongemak zorgen. Want hoewel we in het dagelijks leven nauwelijks aandacht aan dit deel van onze voet schenken, kan hielletsel het lopen erg bemoeilijken. U komt dan ook in aanmerking voor een schadevergoeding als u hielletsel heeft als gevolg van een ongeval.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat verstaan we onder hielletsel?

Er zijn verschillende soorten letsel die u kunt hebben aan uw hiel. We zien in de praktijk vaak hielletsel dat bestaat uit:

  • een kneuzing aan het hielbeen;
  • een fractuur van het hielbeen;
  • beschadiging van het hielbeen door een hondenbeet of roestige spijker;
  • een gescheurde achillespees, bijvoorbeeld door een arbeidsongeval;

Waar heeft u recht op bij hielletsel?

Bij het bepalen van de schadevergoeding waar u recht op heeft bij hielletsel, is het belangrijk exact te weten welk letsel u heeft, hoe ernstig dit is en welke restschade u hiervan overhoudt. De letselschadevergoeding bij hielletsel kan bestaan uit de volgende componenten.

Medische kosten

Bij hielletsel worden de meeste kosten vergoed door uw zorgverzekering. Maar als u bijvoorbeeld langdurig fysiotherapie nodig heeft om te herstellen, worden deze behandelingen vaak niet allemaal vergoed. De kosten van alle behandelingen boven het maximum in uw zorgverzekeringspakket dienen betaald te worden door de wederpartij. Ook wanneer u behandelingen moet ondergaan waarvoor u een eigen bijdrage moet betalen, kunnen we deze kosten doorberekenen aan de wederpartij.

Heeft u als gevolg van uw hielletsel aangepaste schoenen of orthopedische inlegzolen nodig? Dan worden die vaak niet volledig door uw verzekering vergoed. Wij claimen die kosten dan ook bij de partij die verantwoordelijk is voor uw ongeval en letsel.

Als u tijdelijk niet kunt werken door hielletsel

Kunt u door de verwondingen aan uw hiel uw werk tijdelijk niet uitvoeren? Hoewel uw werkgever uw salaris twee jaar moet doorbetalen, loopt u in deze periode waarschijnlijk wel onregelmatigheidstoeslagen of bonussen mis. Dit verschil in inkomen kan bij de wederpartij geclaimd worden.

Smartengeld

Ook heeft u recht op een vergoeding van de immateriële schade bij hielletsel. Deze smartengeldvergoeding is een compensatie van verdriet en pijn die u door uw hielletsel ervaart. Aangezien bij fracturen aan het hielbeen vaak blijvende schade is, kunnen de smartengeldbedragen behoorlijk oplopen. Door uw hielletsel kunt u immers wellicht uw hobby niet meer uitoefenen, of bepaalde klussen rondom uw huis niet meer doen. Onze juristen vertellen u hier graag meer over.

 

Schade door hielletsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw schade die is veroorzaakt door hielletsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct