Hielletsel

Hielletsel Schadervergoeding

Wanneer je bij een ongeval letsel aan je hiel oploopt, kan dat voor behoorlijk wat ongemak zorgen. Want hoewel we in het dagelijks leven nauwelijks aandacht aan dit deel van onze voet schenken, kan hielletsel het lopen erg bemoeilijken. Je komt dan ook in aanmerking voor een schadevergoeding als je hielletsel hebt als gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is. 

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat verstaan we onder hielletsel?

Er zijn verschillende soorten letsel die je kunt hebben aan je hiel. We zien in de praktijk vaak hielletsel dat bestaat uit:

  • een kneuzing aan het hielbeen;
  • een fractuur van het hielbeen;
  • beschadiging van het hielbeen door een hondenbeet of roestige spijker;
  • een gescheurde achillespees, bijvoorbeeld door een arbeidsongeval;

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Waar heb je recht op bij hielletsel?

Bij het bepalen van de schadevergoeding waar je recht op hebt bij hielletsel, is het belangrijk exact te weten welk letsel je hebt, hoe ernstig dit is en welke restschade je hiervan overhoudt. De letselschadevergoeding bij hielletsel kan bestaan uit de volgende componenten.

Medische kosten

Bij hielletsel worden de meeste kosten vergoed door je zorgverzekering. Maar als je bijvoorbeeld langdurig fysiotherapie nodig heeft om te herstellen, worden deze behandelingen vaak niet allemaal vergoed. De kosten van alle behandelingen boven het maximum in je zorgverzekeringspakket dienen betaald te worden door de wederpartij. Ook wanneer je behandelingen moet ondergaan waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen, kunnen we deze kosten in redelijkheid doorberekenen aan de wederpartij.

Heb je als gevolg van je hielletsel aangepaste schoenen of orthopedische inlegzolen nodig? Dan worden die vaak niet volledig door je verzekering vergoed. Wij claimen die kosten dan ook bij de partij die verantwoordelijk is voor je ongeval en letsel.

Als je tijdelijk niet kunt werken door hielletsel

Kun je door de verwondingen aan je hiel je werk tijdelijk niet uitvoeren? Hoewel je werkgever je salaris in veel gevallen twee jaar moet doorbetalen, loop je in deze periode waarschijnlijk wel onregelmatigheidstoeslagen of bonussen mis. Dit verschil in inkomen kan bij de wederpartij geclaimd worden.

Smartengeld

Ook heb je recht op een vergoeding van de immateriële schade bij hielletsel. Deze smartengeldvergoeding is een compensatie van verdriet en pijn die je door je hielletsel ervaart. Aangezien bij fracturen aan het hielbeen vaak blijvende schade is, kunnen de smartengeldbedragen behoorlijk oplopen. Door je hielletsel kun je immers wellicht je hobby niet meer uitoefenen, of bepaalde klussen rondom je huis niet meer doen. Onze juristen vertellen jou hier graag meer over.

 

Schade door hielletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van je schade die is veroorzaakt door hielletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct