Meniscusletsel Schadevergoeding

Was u als fietser of voetganger betrokken bij een verkeersongeval? En was de ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan heeft u recht op een vergoeding voor alle schade als gevolg van uw meniscusletsel. Smart Letselschade helpt u daarbij!

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat is meniscusletsel?

Meniscusletsel komt vooral veel voor bij voetballers, maar ook bij verkeersongevallen met voetgangers en fietsers treedt het regelmatig op. Het ontstaat doordat het kniegewricht ineens een andere beweging maakt dan normaal. Daarbij kunt u denken aan een bovenbeen dat verkeerd gedraaid wordt of wanneer het onderbeen verschuift ten opzichte van het bovenbeen. Over het algemeen is meniscusletsel niet ernstig. Meniscusletsel kan wel de aanleiding zijn van vervroegde slijtage van uw kniegewricht of artrose. Daarom is het verstandig afspraken met de wederpartij te maken over eventuele toekomstige schade bij meniscusletsel.

Welke schade kunt u verhalen op de wederpartij bij meniscusletsel?

Meniscusletsel is vervelend. En hoewel de beperkingen die erdoor optreden vaak van tijdelijke aard zijn, kunt u wel degelijk flinke schade lijden door een ongeval met meniscusletsel. Zo kunt u ineens geconfronteerd worden met medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, of erachter komen dat u bepaalde werkzaamheden in of rond uw huis niet meer kunt uitvoeren.

Fysiotherapie en andere medische kosten

Bij meniscusletsel heeft u in de regel fysiotherapie nodig. Vaak meer dan door uw eigen zorgverzekering wordt vergoed. Hoewel u alle behandelingen eerst bij uw verzekering moet declareren, kunt u alle kosten die niet door hen betaald worden, claimen bij de wederpartij. Dat geldt voor fysiotherapie, maar ook voor uw eigen bijdrage of eigen risico.

Verlies van zelfwerkzaamheid of huishoudelijke hulp

Kunt u door uw meniscusletsel uw huishouding niet meer voeren? Of kunt u bepaalde werkzaamheden aan uw huis of tuin niet meer zelf uitvoeren na het ongeval? Dan berekenen wij uw verlies van zelfwerkzaamheid. De kosten die u heeft doordat u extra hulp  moet inschakelen, kunt u dan verhalen op de wederpartij. Datzelfde geldt als u kosten maakt voor extra huishoudelijke hulp, omdat u niet alles kunt vanwege uw meniscusletsel.

Smartengeld

Hoewel u na verloop van tijd waarschijnlijk geen last meer heeft van uw meniscusletsel, zorgt het nu natuurlijk wel voor beperkingen in uw dagelijkse leven. U heeft pijn aan uw knie en wellicht maakt u zich zorgen over uw situatie. Ook hiervoor kunt u een schadevergoeding krijgen. Deze immateriële schadevergoeding wordt smartengeld genoemd. Hoeveel smartengeld de wederpartij moet betalen, is uiteraard afhankelijk van uw letsel en de beperkingen die het meniscusletsel in uw dagelijks leven veroorzaakt.

Meniscusletsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade van uw meniscusletsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct