Meniscusletsel

Meniscusletsel Schadevergoeding

Was je als fietser of voetganger betrokken bij een verkeersongeval? En was de ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan heb je recht op een vergoeding voor alle schade als gevolg van je meniscusletsel. Smart Letselschade helpt jou daarbij!

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is meniscusletsel?

Meniscusletsel komt vooral veel voor bij voetballers, maar ook bij verkeersongevallen met voetgangers en fietsers treedt het regelmatig op. Het ontstaat doordat het kniegewricht ineens een andere beweging maakt dan normaal. Daarbij kun je denken aan een bovenbeen dat verkeerd gedraaid wordt of wanneer het onderbeen verschuift ten opzichte van het bovenbeen.

Over het algemeen is meniscusletsel niet ernstig. Meniscusletsel kan wel de aanleiding zijn van vervroegde slijtage van je kniegewricht of artrose. Daarom is het verstandig afspraken met de wederpartij te maken over eventuele toekomstige schade bij meniscusletsel.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade kun je verhalen op de wederpartij bij meniscusletsel?

Meniscusletsel is vervelend. En hoewel de beperkingen die erdoor optreden vaak van tijdelijke aard zijn, kun je wel degelijk flinke schade lijden door een ongeval met meniscusletsel. Zo kun je ineens geconfronteerd worden met medische kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt, of erachter komen dat je bepaalde werkzaamheden in of rond je huis niet meer kunt uitvoeren.

Fysiotherapie en andere medische kosten

Bij meniscusletsel heb je in de regel fysiotherapie nodig. Vaak meer dan door je eigen zorgverzekering wordt vergoed. Hoewel je alle behandelingen eerst bij je verzekering moet declareren, kun je alle kosten die niet door hen betaald worden, claimen bij de wederpartij. Dat geldt voor fysiotherapie, maar ook voor je eigen bijdrage of eigen risico.

Verlies van zelfwerkzaamheid of huishoudelijke hulp

Kun je door je meniscusletsel je huishouding niet meer voeren? Of kun je bepaalde werkzaamheden aan je huis of tuin niet meer zelf uitvoeren na het ongeval? Dan berekenen wij je verlies van zelfwerkzaamheid. De kosten die je hebt doordat je extra hulp  moet inschakelen, kun je dan verhalen op de wederpartij. Datzelfde geldt als je kosten maakt voor extra huishoudelijke hulp, omdat je niet alles kunt vanwege je meniscusletsel.

Smartengeld

Hoewel je na verloop van tijd waarschijnlijk geen last meer hebt van je meniscusletsel, zorgt het nu natuurlijk wel voor beperkingen in je dagelijkse leven. Je hebt pijn aan je knie en wellicht maak je je zorgen over je situatie. Ook hiervoor kun je een schadevergoeding krijgen. Deze immateriële schadevergoeding wordt smartengeld genoemd. Hoeveel smartengeld de wederpartij moet betalen, is uiteraard afhankelijk van je letsel en de beperkingen die het meniscusletsel in je dagelijks leven veroorzaakt.

Meniscusletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade van je meniscusletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct