Tandletsel

Tandletsel Schadevergoeding

Schade aan je tanden kan ontstaan tijdens een ongeval: bijvoorbeeld door een verkeers- of een bedrijfsongeval, maar ook wanneer je ongelukkig valt als je uitglijdt over een gladde supermarktvloer. Is je tandletsel het gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is? Dan kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade helpt jou dan graag de schadeloosstelling te krijgen die jij verdient.

Meld de letselschade aan je tand

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is tandletsel precies?

Bij gebitsletsel denkt je wellicht direct aan gebroken tanden of kiezen. Dat is echter niet volledig. Ook bij andere soorten schade aan je kiezen of kaak, spreken wij namelijk van gebitsletsel. Bij het bepalen van de schade door tandletsel spelen een aantal aspecten een belangrijke rol:

  • Het aantal tandheelkundige ingrepen dat jij nodig hebt.
  • Het (on)vermogen om nog goed te kunnen bijten.
  • Het cosmetisch aspect.
  • Kosten die je in de toekomst moet maken en smartengeld.

Tandheelkundige ingrepen bij tandletsel

Veel kosten voor tandarts en orthodontist worden vergoed door je zorgverzekering. Daarbij komt een groot deel van de kosten voor rekening van je aanvullende verzekering. Ben je niet (voldoende) aanvullend verzekerd voor tandzorg? Dan kunnen wij de kosten die niet vergoed worden, claimen bij de partij die verantwoordelijk is voor je ongeval.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Kosten in de toekomst

Wanneer je door het ongeval gebroken tanden hebt waarvoor kronen of stifttanden nodig zijn, weet je vooraf dat deze protheses niet voor altijd meegaan. Er komt onherroepelijk een moment waarop ze vervangen moeten worden. Daarom is het belangrijk om hier bij het bepalen van de hoogte van je schadevergoeding al rekening mee te houden. Je wilt immers niet over 30 jaar nog geconfronteerd worden met kosten die voortvloeien uit je ongeval. Onze tandheelkundig adviseur zal hierover informeren. 

Smartengeld bij tandletsel

Aangezien bij de meeste ongevallen schade aan je voortanden ontstaat, speelt het cosmetische aspect een grote rol om de hoogte van het smartengeld te bepalen. Daarnaast zul je waarschijnlijk meerdere pijnlijke tandheelkundige ingrepen ondergaan om de schade aan je tanden te herstellen of verbergen. De pijn die je lijdt is dus ook een factor bij het bepalen van de schadevergoeding. Maar wellicht verlies je ook de capaciteit om echt goed te kunnen bijten en heb je daardoor minder plezier, of zelfs pijn, tijdens het eten. Al deze factoren rekenen wij door bij het bepalen van het bedrag dat wij aan smartengeld vragen bij de wederpartij.

Schade door tandletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de letselschade die je tandletsel met zich meebrengt?
Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld de letselschade aan je tand