Tandletsel

Tandletsel

Schade aan je tanden kan ontstaan tijdens een ongeval. Bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, maar ook wanneer je ongelukkig valt als je uitglijdt over een gladde supermarktvloer. Is je tandletsel het gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is? Dan kom je in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade helpt je dan graag de schadeloosstelling te krijgen die je verdient.

Meld de letselschade aan je tand

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is tandletsel precies?

Bij tandletsel denk je waarschijnlijk direct aan gebroken tanden of kiezen. Dat is echter niet volledig. Bij gebitsletsel is dat wel het geval, maar bij tandletsel ligt dat net even anders. Ook bij schade aan je kiezen of kaak, spreken we namelijk van gebitsletsel. Bij het bepalen van de schade door tandletsel spelen een aantal aspecten een belangrijke rol:

  • Het aantal tandheelkundige ingrepen dat je nodig hebt.
  • Het (on)vermogen om nog goed te kunnen bijten.
  • Het cosmetisch aspect.
  • Kosten die je in de toekomst moet maken en smartengeld.

Tandheelkundige ingrepen bij tandletsel

Veel kosten voor tandarts en orthodontist worden vergoed door je zorgverzekering. Daarbij komt een groot deel van de kosten voor rekening van je aanvullende verzekering. Ben je niet (voldoende) aanvullend verzekerd voor tandzorg? Dan claimen we de kosten die niet vergoed worden, bij de partij die verantwoordelijk is voor het ongeval.

Kosten in de toekomst bij tandletsel

Wanneer je door het ongeval gebroken tanden hebt waarvoor kronen of stifttanden nodig zijn, weet je vooraf dat deze protheses niet voor altijd meegaan. Er komt een moment waarop ze vervangen moeten worden. Daarom is het belangrijk om hier bij het bepalen van de hoogte van je schadevergoeding al rekening mee te houden. Je wilt namelijk niet over 30 jaar nog geconfronteerd worden met kosten die voortvloeien uit het ongeval. Ons tandheelkundige adviseur zal je hier dan ook over informeren.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld bij tandletsel

Aangezien bij de meeste ongevallen letselschade aan je voortanden ontstaat, speelt het cosmetische aspect een grote rol om de hoogte van het smartengeld te bepalen. Je zult waarschijnlijk meerdere pijnlijke tandheelkundige ingrepen ondergaan om de schade aan je tanden te herstellen of verbergen. De pijn die je lijdt, is een factor bij het bepalen van de schadevergoeding. Misschien verlies je ook de capaciteit om echt goed te kunnen bijten en heb je daardoor minder plezier of zelfs pijn tijdens het eten. Al deze factoren rekenen we door bij het bepalen van het bedrag dat wij aan smartengeld claimen bij de aansprakelijke partij.

Voorbeelden van tandletsel

We zetten de soorten tandletsel nog even voor je op een rij:

  • Een gebroken tand of kies.
  • Schade aan tanden of kiezen.
  • Schade aan je kaak.

Schadevergoeding claimen bij tandletsel

Heb je tandletsel opgelopen als gevolg van een ongeval? Laat ons je verder helpen! Onze letselschadespecialisten helpen bij het claimen van een schadevergoeding. Je krijgt een vast contactpersoon die alles voor je regelt rondom het claimen en ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Zo heb je altijd een vast aanspreekpunt die volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op het herstel. Bij ons ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies, dus neem snel contact op.

Meld de letselschade aan je tand