Crush schade

Vergoeding voor Crush schade

Crush schade treedt vooral op bij bedrijfs- en verkeersongevallen met een hoog-energetische impact. Crush schade is een ander woord voor ‘geplette ledematen’. Vaak ontstaat dit soort letsel doordat bijvoorbeeld een hand of arm tussen bewegende machineonderdelen terechtkwam.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke schadeposten heb je bij crush schade?

Zoals bij iedere letselschade is het bij crush schade van belang te onderzoeken welke effecten het letsel heeft op je dagelijks leven, voordat het mogelijk is de schade op te maken. Bij crush schade bestaat de schadevergoeding vaak uit immateriële schade en medische kosten.

Daarnaast kan het zijn dat je jouw werk niet meer kunt uitvoeren, of bepaalde klussen in en rondom het huis niet meer kunt doen. Wanneer je hiervoor hulp moet inschakelen, kun je deze door de wederpartij in redelijkheid laten vergoeden.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Vergoeding van immateriële schade bij crush schade

Bij crush schade kom je in aanmerking voor een vergoeding van immateriële schade. Dit is bij jou wellicht beter bekend als smartengeld. De hoogte van deze vergoeding is sterk afhankelijk van de impact die het letsel op je dagelijkse leven heeft. Bij crush schade aan je hand, kun je bijvoorbeeld (een deel van) de functionaliteit van je hand verliezen. Dit heeft grote invloed op jouw leven. Een grotere invloed dan crush schade aan je voet, bijvoorbeeld. Bij crush schade aan je handen is de smartengeldvergoeding daarom hoger dan bij letsel aan je voet.

Medische kosten

Operaties voor het herstellen van de functionaliteit van het geplette lichaamsdeel worden vergoed door jouw zorgverzekering. Dit is niet het geval wanneer je naar aanleiding van de crush schade een operatie moet ondergaan die puur cosmetisch van aard is. De kosten voor deze ingreep brengen wij graag voor je in rekening bij de aansprakelijke partij.

Verlies van arbeidsvermogen of zelfwerkzaamheid door crush schade

Wanneer je tijdelijk niet meer kunt werken door je crush schade, gaat je inkomen misschien omlaag. Bijvoorbeeld doordat je onregelmatigheidstoeslag misloopt of geen overuren kunt maken. De inkomsten waarvan je kunt aantonen dat je ze onder normale omstandigheden wel zou hebben gehad, kunnen wij voor jou verhalen op de wederpartij.

Datzelfde geldt voor kosten die je moet maken voor klussen in en rond je woning, je tuin of je auto. Als je hiervoor hulp in moet roepen, is de wederpartij verantwoordelijk voor deze kosten. Heb je tijdelijk hulp nodig in de huishouding of extra kinderopvang? Ook dan stellen wij de wederpartij voor deze kosten verantwoordelijk.

Crush schade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van crush schade?Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct