Huidletsel

Huidletsel Schadevergoeding

Liep je huidletsel op door het toedoen van een andere partij? Bijvoorbeeld bij een ongeval of door brand? Dan kun je deze partij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Smart Letselschade helpt je jouw schade inzichtelijk te maken en deze te claimen bij de wederpartij.

Meld de letselschade aan jouw huid

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat verstaan we onder huidletsel?

Er bestaan veel verschillende soorten huidletsel. Van een schrammetje dat snel geneest tot een ontsierend litteken in jouw gezicht, of een brandwond op jouw lichaam. Bij letselschade ligt de focus logischerwijs op de blijvende beschadigingen van jouw huid. Wanneer je immers littekens hebt door een ongeval of brand, kan dit leiden tot grote schade. Aan de ene kant door het verlies van functie van het betreffende lichaamsdeel, aan de andere kant vanwege het cosmetische effect dat deze littekens op jouw leven hebben. Er zijn dan ook verschillende schadeposten te claimen bij de verantwoordelijke wederpartij. Een aantal daarvan lichten we toe.

 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten bij huidletsel

Na jouw ongeval of brand krijg je de medische hulp die jij nodig hebt. Jouw zorgverzekering vergoedt deze kosten. Maar als je daarna een cosmetische hersteloperatie wilt laten uitvoeren om het littekenweefsel te verwijderen, worden deze kosten soms niet vergoed. Die kosten kun je dan claimen bij de wederpartij. Dat geldt bijvoorbeeld ook wanneer je littekenweefsel rondom gewrichten hebt wat de beweeglijkheid van jouw gewricht beïnvloedt. Wanneer dit op te lossen is met fysiotherapie betaalt jouw zorgverzekering slechts een deel van de behandelingen, afhankelijk van jouw aanvullende pakket. De overige behandelingen komen dan voor rekening van de wederpartij. Ook jouw eigen risico of eigen bijdrage kun je door ons laten claimen.

Huidletsel dat invloed heeft op jouw werk

Heb je huidletsel en belemmert dit om jou jouw werk uit te voeren? Bijvoorbeeld doordat je functieverlies aan jouw gewrichten heeft? Dan kan je hiervan financiële schade ondervinden. Hoewel jouw werkgever jouw loon doorbetaalt, ontvang je bijvoorbeeld geen onregelmatigheidstoeslagen of bonussen. En als zelfstandig ondernemer, zijn de financiële gevolgen meestal zelfs nog groter. Dit verlies van arbeidsvermogen kun je claimen bij de wederpartij.

Smartengeld

Bij het claimen van huidletsel, nemen we ook altijd een berekening voor smartengeld mee. Ontsierende littekens of brandwonden hebben immers een grote impact op jouw leven. Het verdriet, de pijn en de psychische schade die je ervaart door een verminking van jouw huid is niet te onderschatten en dat vraagt om een rechtvaardige vergoeding van jouw immateriële schade. Ook wel smartengeld genoemd. 

Huidletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade van jouw huidletsel? Neem dan contact met ons op.  Jouw jurist van Smart Letselschade begeleidt jouw claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van jouw zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld de letselschade aan jouw huid