Kruisbandletsel

Kruisbandletsel Schadevergoeding

Was je als fietser of voetganger betrokken bij een ongeval en liep je kruisbandletsel op? Of heb je bij een ander soort ongeluk kruisbandletsel opgelopen? Als de wederpartij bij het ongeval aansprakelijk was voor het ongeluk, kun je een schadevergoeding voor kruisbandletsel claimen. Smart Letselschade helpt jou daarbij.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is kruisbandletsel?

Kruisbandletsel is een vorm van knieletsel die ontstaat door verdraaiing van de knie of wanneer het onderbeen draait ten opzichte van het bovenbeen. Daardoor kan een van de kruisbanden inscheuren of zelfs volledig afscheuren. De scheur kan zich overigens ook voordoen bij de aanhechting van het bot.

Kruisbandletsel geneest niet snel: vaak is het een langdurig revalidatietraject met veel fysiotherapie en soms blijvende klachten en beperkingen. Daarnaast komt het voor dat er reconstructieve operaties nodig zijn waarbij specialisten een nieuwe kruisband inbrengen.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat kun je claimen bij kruisbandletsel?

Vaak treedt er door kruisbandletsel verlies van arbeidsvermogen op, omdat je niet kunt werken of werkzaamheden in en rond het huis niet meer kunt uitvoeren. Daarnaast moet je wellicht extra medische kosten maken en heb je verdriet en pijn door je kruisbandletsel. Deze letselschadeposten kun je claimen bij de aansprakelijke wederpartij.

Medische kosten bij kruisbandletsel

Hoewel je zorgpolis de meeste medische kosten bij kruisbandletsel dekt, is er vaak sprake van een revalidatietraject dat geruime tijd in beslag neemt. Je zorgverzekering vergoedt soms echter slechts een maximaal aantal fysiotherapiebehandelingen. Als je méér behandelingen nodig hebt, claimt Smart Letselschade deze medische kosten bij de wederpartij, zodat je zeker weet dat je alle fysiotherapie krijgt die je nodig hebt.

Verlies van arbeidsvermogen

Met kruisbandletsel kun je waarschijnlijk geruime tijd niet werken. Natuurlijk betaalt je werkgever je salaris door, maar je hebt in deze periode geen recht op onregelmatigheidstoeslagen, je kunt niet overwerken en je werkgever hoeft jou ook geen bonussen uit te betalen. Een ZZP-er merkt direct de financiele gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Wij berekenen in dat geval samen met onze experts hoeveel schade je op dit vlak door je kruisbandletsel opliep en stellen de wederpartij hiervoor aansprakelijk.

Smartengeld

Bij kruisbandletsel is er ook sprake van schade die niet direct in geld is uit te drukken: de immateriële schade. Dit is schade die je hebt doordat je pijn en verdriet hebt, de zorgen die je maakt over eventuele operaties en het niet kunnen werken, of omdat jij je hobby niet meer kunt beoefenen. Met kruisbandletsel kan het immers wel een jaar duren voor je alles weer kunt doen wat je voor je ongeval deed. Deze immateriële schade wordt vergoed in de vorm van smartengeld.

Schadevergoeding voor kruisbandletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade van je kruisbandletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij je thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoeft je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct