Wat kun je claimen bij kruisbandletsel?
Vaak treedt er door kruisbandletsel verlies van arbeidsvermogen op, omdat je niet kunt werken of werkzaamheden in en rond het huis niet meer kunt uitvoeren. Daarnaast moet je wellicht extra medische kosten maken en heb je verdriet en pijn door je kruisbandletsel. Deze letselschadeposten kun je claimen bij de aansprakelijke wederpartij.
Medische kosten bij kruisbandletsel
Hoewel je zorgpolis de meeste medische kosten bij kruisbandletsel dekt, is er vaak sprake van een revalidatietraject dat geruime tijd in beslag neemt. Je zorgverzekering vergoedt soms echter slechts een maximaal aantal fysiotherapiebehandelingen. Als je méér behandelingen nodig hebt, claimt Smart Letselschade deze medische kosten bij de wederpartij, zodat je zeker weet dat je alle fysiotherapie krijgt die je nodig hebt.
Verlies van arbeidsvermogen
Met kruisbandletsel kun je waarschijnlijk geruime tijd niet werken. Natuurlijk betaalt je werkgever je salaris door, maar je hebt in deze periode geen recht op onregelmatigheidstoeslagen, je kunt niet overwerken en je werkgever hoeft jou ook geen bonussen uit te betalen. Een ZZP-er merkt direct de financiele gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Wij berekenen in dat geval samen met onze experts hoeveel schade je op dit vlak door je kruisbandletsel opliep en stellen de wederpartij hiervoor aansprakelijk.
Smartengeld
Bij kruisbandletsel is er ook sprake van schade die niet direct in geld is uit te drukken: de immateriële schade. Dit is schade die je hebt doordat je pijn en verdriet hebt, de zorgen die je maakt over eventuele operaties en het niet kunnen werken, of omdat jij je hobby niet meer kunt beoefenen. Met kruisbandletsel kan het immers wel een jaar duren voor je alles weer kunt doen wat je voor je ongeval deed. Deze immateriële schade wordt vergoed in de vorm van smartengeld.