Kruisbandletsel Schadevergoeding

Was u als fietser of voetganger betrokken bij een ongeval en liep u kruisbandletsel op? Als de wederpartij bij het ongeval aansprakelijk was voor het ongeluk, kunt u een schadevergoeding voor kruisbandletsel claimen. Smart Letselschade helpt u daarbij.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat is kruisbandletsel?

Kruisbandletsel is een vorm van knieletsel die ontstaat door verdraaiing van de knie of wanneer het onderbeen draait ten opzichte van het bovenbeen. Daardoor kan een van de kruisbanden inscheuren of zelfs volledig afscheuren. De scheur kan zich overigens ook voordoen bij de aanhechting van het bot.

Kruisbandletsel geneest niet snel: vaak is het een langdurig revalidatietraject met veel fysiotherapie en soms blijvende klachten en beperkingen. Daarnaast komt het voor dat er reconstructieve operaties nodig zijn waarbij specialisten een nieuwe kruisband inbrengen.

Wat kunt u claimen bij kruisbandletsel?

Vaak treedt er door kruisbandletsel verlies van arbeidsvermogen op, omdat u niet kunt werken of werkzaamheden in en rond het huis niet meer kunt uitvoeren. Daarnaast moet u wellicht extra medische kosten maken en heeft u verdriet en pijn door uw kruisbandletsel. Deze letselschadeposten kunt u claimen bij de aansprakelijke wederpartij.

Medische kosten bij kruisbandletsel

Hoewel uw zorgpolis de meeste medische kosten bij kruisbandletsel dekt, is er vaak sprake van een revalidatietraject dat geruime tijd in beslag neemt. Uw zorgverzekering vergoedt echter slechts een maximaal aantal fysiotherapiebehandelingen. Als u méér behandelingen nodig heeft, claimt Smart Letselschade deze medische kosten bij de wederpartij, zodat u zeker weet dat u alle fysiotherapie krijgt die u nodig heeft.

Verlies van arbeidsvermogen

Met kruisbandletsel kunt u waarschijnlijk geruime tijd niet werken. Natuurlijk betaalt uw werkgever uw salaris door, maar u heeft in deze periode geen recht op onregelmatigheidstoeslagen, u kunt niet overwerken en uw werkgever hoeft u ook geen bonussen uit te betalen. Wij berekenen in dat geval samen met onze experts hoeveel schade u op dit vlak door uw kruisbandletsel opliep en stellen de wederpartij hiervoor aansprakelijk.

Smartengeld

Bij kruisbandletsel is er ook sprake van schade die niet direct in geld is uit te drukken: de immateriële schade. Dit is schade die u heeft doordat u pijn en verdriet heeft, de zorgen die u zich maakt over eventuele operaties en het niet kunnen werken, of omdat u uw hobby niet meer kunt beoefenen. Met kruisbandletsel kan het immers wel een jaar duren voor u alles weer kunt doen wat u voor uw ongeval deed. Deze immateriële schade wordt vergoed in de vorm van smartengeld.

Schadevergoeding voor kruisbandletsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade van uw kruisbandletsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct