Airbag letsel

Airbagletsel Schadevergoeding

Bij een verkeersongeval van achteren of van de zijkant kan de airbag uitklappen. En hoewel de airbag vaak ernstig letsel voorkomt, kan hij zelf ook schade veroorzaken. Dit noemen we airbagschade en de kosten en het ongemak dat wordt veroorzaakt door deze schade komt in aanmerking voor een vergoeding.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is airbagletsel?

Wanneer de airbag bij een verkeersongeval plotseling uitklapt, kan dit letselschade veroorzaken. Dat kan zijn gehoorschade of aangezichtsletsel, gekneusde ribben of ademhalingsproblemen bij de bestuurder of inzittenden van jouw voertuig. Deze schade dient door de wederpartij te worden vergoed. Smart Letselschade helpt jou graag bij het claimen van airbagletsel.

 

Welke schade wordt vergoed bij airbagletsel?

Medische kosten naar aanleiding van airbagletsel worden over het algemeen vergoed door jouw zorgverzekering. Een ander verhaal is het wanneer je verminkingen van jouw aangezicht oploopt door de airbag. Deze zullen verholpen moeten worden door middel van een cosmetische ingreep die over het algemeen niet door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt. Dan is de wederpartij verantwoordelijk voor de kosten. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk niet kunt werken of je huishoudelijke taken niet kunt verrichten, hoort de wederpartij deze kosten te vergoeden.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Verlies van zelfwerkzaamheid

Wanneer je door airbagletsel tijdelijk niet in staat bent je huishoudelijke taken te verrichten of klussen in en rond het huis te doen, kun je hiervoor hulp inroepen. Dat mag iemand uit je naaste omgeving zijn, maar ook een professional. De redelijke kosten voor deze hulp kunnen als schade worden geclaimd.

Gederfde inkomsten

Wanneer je tijdelijk niet kunt werken door het airbagletsel zal jouw werkgever je salaris doorbetalen. Vaak betaalt een werkgever tijdens ziekte echter slechts 70% van je normale salaris. Ook kun je bonussen en overwerkvergoedingen mislopen tijdens je tijdelijke arbeidsongeschiktheid. De wederpartij is hiervoor verantwoordelijk en zal het verschil tussen het salaris dat jij van je werkgever ontvangt en je normale salaris moeten aanvullen zolang je door het ongeval arbeidsongeschikt bent.

Airbagchade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van airbagschade?Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct