Armletsel

Armletstel Schadevergoeding

Heb je bij een ongeval letselschade opgelopen aan je arm, pols of hand? Dan kan dit grote invloed hebben op je dagelijkse leven. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het ongeval, kun je de opgelopen kosten en ongemak van het armletsel claimen als letselschade.

Meld de letselschade aan jouw arm

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Armletsel door ongeval

Armfracturen en armkneuzingen komen het meest voor bij bedrijfsongevallen en in het verkeer. Vaak duurt het een tijd voor de definitieve schade goed zichtbaar is. Een botbreuk of kneuzing moet immers eerst genezen.

Bij kinderen is het daarnaast belangrijk om te wachten tot het kind volgroeid is, omdat een breuk in de jeugd gevolgen kan hebben op de ontwikkeling van het skelet.

Bij ouderen speelt een vermindering van mobiliteit vaak een rol na armletsel. Dat maakt dat ieder geval van armletsel uniek is en er met zorg naar de letselschadevergoeding bij armletsel gekeken moet worden.

Verminderde functie van jouw arm

Armletsel kan ervoor zorgen dat je jouw functie niet meer kunt uitvoeren. Je kunt dan met de hulp van een arbeidsdeskundige uitzoeken of je je bijvoorbeeld kunt laten omscholen. Wanneer de nieuwe functie in een lagere salarisschaal ligt, zal de wederpartij door ons verantwoordelijk worden gesteld voor de gederfde inkomsten. Dat is het verschil tussen je salaris in jouw vroegere functie en het salaris in jouw nieuwe beroep. Daarbij kijken wij uiteraard ook naar de carrièrekansen die je wellicht misloopt door je armletsel en de salarisontwikkeling in de toekomst.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Verlies van zelfwerkzaamheid

Door jouw armletsel kun je misschien bepaalde klussen in huis, het onderhoud van je tuin, auto of boot niet meer zelf uitvoeren. Deze werkzaamheden moet je daardoor door iemand anders laten doen. De kosten daarvoor kunnen wij voor jou bij de wederpartij claimen.

Medische kosten?

Bij armletsel worden de meeste medische kosten vergoed door jouw zorgverzekeraar. Maar wanneer je arm of hand ontsierd is door een lelijk litteken als gevolg van je armletsel, wil je daar waarschijnlijk wat aan laten doen. Jouw zorgverzekering vergoedt deze cosmetische ingreep niet, maar de wederpartij kan wel verantwoordelijk worden gesteld voor deze kosten als gevolg van het ongeval.

Smartengeld

Je hebt bij armletsel recht op een vergoeding van de immateriële schade: smartengeld. De hoogte van deze vergoeding is uiteraard afhankelijk van de gevolgen die jouw armletsel op je leven heeft. Bij ernstig letsel met blijvende schade zal de smartengeldvergoeding daarom hoger zijn dan bij een botbreuk die voorspoedig geneest.

Armletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade door armletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct