Vergoeding voor Cosmetische schade

Heeft u lelijke littekens op uw lichaam die door ander veroorzaakte? Bijvoorbeeld door een brand, door een cosmetische ingreep die misliep of doordat u een grote wond had die gehecht moest worden? Dan kunt u daar behoorlijke schade van ondervinden. Zeker wanneer het litteken zich op (voornamelijk) onbedekte huid bevindt, zoals uw gezicht. U kunt deze schade claimen bij de wederpartij.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke kosten kunt u claimen bij cosmetische schade?

De medisch noodzakelijke kosten na bijvoorbeeld een ongeval of brand worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Maar als uw littekens er vervolgens voor zorgen dat u niet meer prettig in uw vel zit, is er meer nodig dan alleen het ‘medisch noodzakelijke’. Deze kosten vergoedt uw zorgverzekering meestal niet, maar u kunt ze wel proberen te verhalen op de wederpartij. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • kosten van medische hersteloperaties;
  • vergoeding voor make-up om uw litteken te verbergen;
  • verbloemende kleding;
  • kosten van psychische behandelingen die niet in uw verzekeringspakket zitten;
  • smartengeld.

 

Medische kosten

Zorgverzekeraars vergoeden over het algemeen geen cosmetische ingrepen. Alleen wanneer er ook een functioneel aspect aan de operatie is, nemen zij de kosten voor hun rekening. Bijvoorbeeld wanneer littekenweefsel moet worden verwijderd omdat het anders de groei van een jong kind belemmert, of wanneer littekens zo ernstig gaan trekken dat er scheefgroei dreigt te ontstaan. Als uw littekens om een puur cosmetische reden middels een hersteloperatie wilt laten verwijderen, claimen wij deze kosten graag voor u bij de wederpartij.

Is een operatie geen optie, maar kunt u uw littekens verbergen met make-up? Dan worden deze kosten vaak levenslang door de wederpartij vergoed.

Smartengeld

Wanneer u littekens oploopt waar iemand anders verantwoordelijk voor is, heeft u recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor immateriële schade. De hoogte van deze vergoeding is onder andere afhankelijk van de plaats op uw lichaam waar de littekens zich bevinden. Littekens in het gezicht of op uw handen zijn voor iedereen goed zichtbaar. Dan valt de smartengeldvergoeding waarschijnlijk hoger uit dan bij cosmetische schade aan uw bil.

Daarnaast nemen we ook het aantal hersteloperaties dat u nodig heeft om tot een acceptabele eindsituatie te komen mee bij het berekenen van de hoogte van de smartengeldvergoeding bij cosmetische schade.

 

 

Cosmetische schade claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van cosmetische schade? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct