Cosmetische schade

Vergoeding voor Cosmetische schade

Heb je lelijke littekens op jouw lichaam die door een ander veroorzaakt zijn? Bijvoorbeeld door een brand, door een cosmetische ingreep die misliep of doordat je een grote wond had die gehecht moest worden? Dan kun je daar behoorlijke schade van ondervinden. Zeker wanneer het litteken zich op (voornamelijk) onbedekte huid bevindt, zoals jouw gezicht. Je kunt deze emotionele schade claimen bij de wederpartij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke kosten kun je claimen bij cosmetische schade?

De medisch noodzakelijke kosten na bijvoorbeeld een ongeval of brand worden vaak door jouw zorgverzekeraar vergoed. Maar als je littekens er vervolgens voor zorgen dat je niet meer prettig in je vel zit, is er meer nodig dan alleen het ‘medisch noodzakelijke’.

Deze kosten vergoedt jouw zorgverzekering meestal niet, maar je kunt ze wel proberen te verhalen op de wederpartij. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • kosten van medische hersteloperaties;
  • vergoeding voor make-up om jouw litteken te verbergen;
  • verbloemende kleding;
  • kosten van psychische behandelingen die niet in jouw verzekeringspakket zitten;
  • smartengeld.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten

Zorgverzekeraars vergoeden over het algemeen geen cosmetische ingrepen. Alleen wanneer er ook een functioneel aspect aan de operatie is, nemen zij de kosten voor hun rekening. Bijvoorbeeld wanneer littekenweefsel moet worden verwijderd omdat het anders de groei van een jong kind belemmert, of wanneer littekens zo ernstig gaan trekken dat er scheefgroei dreigt te ontstaan. Als je littekens om een puur cosmetische reden middels een hersteloperatie wilt laten verwijderen, claimen wij deze kosten graag voor jou bij de wederpartij.

Is een operatie geen optie, maar kun je jouw littekens verbergen met make-up? Dan worden deze kosten vaak levenslang door de wederpartij vergoed.

Smartengeld

Wanneer je littekens oploopt waar iemand anders verantwoordelijk voor is, heb je recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor immateriële schade. De hoogte van deze vergoeding is onder andere afhankelijk van de plaats op je lichaam waar de littekens zich bevinden. Littekens in het gezicht of op je handen zijn voor iedereen goed zichtbaar. Dan valt de smartengeldvergoeding waarschijnlijk hoger uit dan bij cosmetische schade aan je bil.

Daarnaast nemen we ook het aantal hersteloperaties dat je nodig hebt om tot een acceptabele eindsituatie te komen mee bij het berekenen van de hoogte van de smartengeldvergoeding bij cosmetische schade. Kortom; er wordt naar alle specifieke omstandigheden gekeken. 

 

 

Cosmetische schade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van cosmetische schade? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct