Beenletsel

Letselschade: Beenletsel

Beenletsel komt voornamelijk voor bij verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. Wanneer je letsel aan jouw been hebt opgelopen, heeft dit grote invloed op je leven. Je komt bij dit soort letselschade in aanmerking voor een letselschadevergoeding door de aansprakelijke partij.

Meld de letselschade aan jouw been 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wanneer is er sprake van beenletsel?

Beenletsel is een verzamelnaam, net als armletsel. Onder beenletsel valt een uitgebreid scala aan verwondingen aan jouw been. Je kunt daarbij denken aan:

  • Kneuzingen van botten en spieren.
  • Breuken van een deel van het been.
  • Factureren van je enkel of voeten.
  • Letsel aan je knie.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade kun je verhalen op de wederpartij bij beenletsel?

De aard en omvang van je letsel, samen met de invloed hiervan op jouw persoonlijke leven, bepalen wat je aan schadevergoeding kunt claimen bij beenletsel. Heb je ernstig letsel aan je benen? Dan zijn vergoeding van aanpassingen in je woning, je mobiliteit en eventueel het opvangen van gederfde inkomsten bij arbeidsongeschiktheid of re-integratie aan de orde. Daarnaast kun je aanspraak maken op smartengeld.

Medische kosten bij beenletsel

Veruit de meeste medische kosten bij beenletsel worden door jouw zorgverzekering vergoed. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je ook extra kosten, zoals fysiotherapie, vergoed krijgt. Er zijn ook kosten, zoals het eigen risico, wat niet door je zorgverzekering gedekt wordt. Wanneer dit het geval is, kun je deze medische kosten op de aansprakelijke partij verhalen.

Aanpassingen of hulpmiddelen bij beenletsel

Wanneer je beenletsel invloed heeft op je mobiliteit, kunnen er voorzieningen in je woning of auto getroffen worden. Daar kunnen we je eventueel bij helpen als je dit wenst. De kosten voor de aanpassingen of hulpmiddelen worden vergoed door de gemeente waar je woont in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), maar vaak kan de gemeente niet alle kosten vergoeden. Smart Letselschade zal samen met de verzekeraar meedenken aan de voor jou beste oplossing. De kosten en mogelijkheden zet Smart Letselschade voor je op een rij en claimt dit bij de aansprakelijke partij.

Wanneer jouw zelfwerkzaamheid ernstig verminderd is, kunnen we daarnaast ook de kosten die je maakt voor het inschakelen van hulp van derden, bij de aansprakelijke partij neerleggen. Denk bijvoorbeeld aan hulp in de huishouding, hulp bij het onderhoud van je woning of jouw tuin. Dit noemen we ook wel hulp in natura. Deze hulp kunnen wij ook voor jou regelen. 

Smartengeld bij beenletsel

Als het beenletsel ervoor zorgt dat je niet meer kunt werken of je hobby’s niet meer kunt uitvoeren, dan is er sprake van ‘verlies van levensvreugde’. Onze specialist maakt een uitgebreid rapport waarin deze gevolgen aan de aansprakelijke partij zullen worden aangetoond. Voor het verlies van levensvreugde, maar ook pijn en leed, claimen we dan een smartengeld vergoeding bij de aansprakelijke partij. Het herstel van je verwondingen heeft invloed op de hoogte van de smartengeld vergoeding.

Schadevergoeding claimen bij beenletsel

Heb je recht op een schadevergoeding voor beenletsel? Neem dan contact met ons op. Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Meld jouw schade direct