Beenletsel

Beenletsel Schadevergoeding

Beenletsel komt voornamelijk voor bij verkeers- en bedrijfsongevallen. Wanneer het letsel aan jouw been grote invloed op je leven heeft, kom je eventueel in aanmerking voor een letselschadevergoeding door de wederpartij.

Meld de letselschade aan jouw been 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wanneer is er sprake van beenletsel?

Beenletsel is een verzamelnaam, net als armletsel. Onder beenletsel wordt een uitgebreid scala aan verwondingen aan jouw been verstaan. Je kunt daarbij denken aan:

  • Kneuzingen van botten en spieren
  • Breuken van een deel van het been
  • Fractureren van uw enkel of voeten
  • Letsel van uw knie

 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade kun je verhalen op de wederpartij bij beenletsel?

De aard en omvang van je letsel alsmede de invloed hiervan op jouw persoonlijke leven, bepalen uiteraard wat je kunt claimen bij beenletsel. Heb je ernstig letsel aan je benen? Dan zijn vergoeding van aanpassingen in je woning, aanpassingen in je mobiliteit en eventueel het opvangen van gederfde inkomsten bij arbeidsongeschiktheid of reīntegratie aan de orde. Daarnaast kun je aanspraak maken op smartengeld.

Medische kosten

Veruit de meeste medische kosten bij beenletsel worden door jouw zorgverzekering vergoed. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je ook extra kosten, zoals fysiotherapie vergoed krijgt. Er zijn echter ook kosten, zoals het eigen risico, wat niet door jouw zorgverzekering gedekt wordt. Wanneer dat het geval is, kun je deze medische kosten op de wederpartij verhalen.

Aanpassingen of hulpmiddelen

Wanneer je beenletsel invloed heeft op je mobiliteit, kunnen er voorzieningen in je woning of auto getroffen worden. Daar kunnen wij jou eventueel bij helpen. Deze kosten kunnen worden vergoed door de gemeente waar je woont in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), maar vaak kan de gemeente niet alle kosten vergoeden. Smart Letselschade zal samen met de verzekeraar meedenken aan de voor jou beste oplossing. Deze kosten en mogelijkheden zal Smart Letselschade dan voor jou op een rij zetten en claimen bij de wederpartij.

Wanneer jouw zelfwerkzaamheid ernstig verminderd is, kunnen wij daarnaast ook de kosten die jij maakt voor het inschakelen van hulp van derden, bij de wederpartij neerleggen. Denk bijvoorbeeld aan hulp in de huishouding, hulp bij het onderhoud van je woning of jouw tuin.

Smartengeld

Als het beenletsel ervoor zorgt dat je niet meer kunt werken, of je hobby’s niet meer kunt uitvoeren, dan is er sprake van ernstig beenletsel. Hiervoor kun je een smartengeldvergoeding vragen die hoger is dan bij geringer beenletsel. Het herstel van je verwondingen heeft invloed op de hoogte van de smartengeldvergoeding.

Beenletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een letschadevergoeding van je beenletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct