Medische kosten
De medische ingrepen en behandelingen die je moest ondergaan, na het ongeval waarbij je oogletsel opliep, worden vaak volledig door je zorgverzekering vergoed. Helaas geldt dit niet voor bijvoorbeeld de aanschaf van een bril of het laten verwijderen van littekenweefsel rond je oog. Voor een bril wordt vaak een eigen bijdrage gevraagd door je verzekering en er zijn weinig polissen die cosmetische ingrepen vergoeden. Deze kosten verhalen wij voor jou op de wederpartij.
Verlies van arbeidsvermogen
Door je oogletsel kun je mogelijk tijdelijk je werkzaamheden niet meer uitvoeren. Dat kan tot gevolg hebben dat je gedurende deze tijd minder inkomsten hebt. Als je oogletsel volledig geneest en je weer kunt werken, houdt deze schadepost uiteraard op te bestaan.
Als je oogletsel blijvend is, kun je wellicht nooit meer je in huidige beroep terugkeren. Dan is een re-integratietraject met omscholing misschien een optie. De kosten voor dit traject claimen wij dan bij de wederpartij. Daarvoor maken wij gebruik van de expertise van medische adviseurs of arbeidsdeskundigen.
Verlies van zelfwerkzaamheid of het vermogen om het huishouden te doen
Met je oogletsel kun je niet alles doen wat je voorheen wél kon. Zoals het huishouden, je huis schilderen of je tuin of auto onderhouden. Voor deze werkzaamheden mag je dan hulp inschakelen. De kosten voor deze hulp verhalen wij op de veroorzaker van je ongeval.
Smartengeld bij oogletsel
Oogletsel heeft enorme impact op je leven. Dat gaat niet alleen gepaard met pijn, maar ook met verdriet. Omdat je niet meer kunt werken bijvoorbeeld, of je hobby’s niet meer kunt beoefenen. Daarvoor kun je een schadeloosstelling voor de immateriële schade eisen. Hoe hoog deze smartengeld vergoeding is, is uiteraard afhankelijk van de ernst van je oogletsel, maar ook van je herstel.