Aansprakelijkheid voor gebouwen en opstallen

De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor het onderhoud van de betreffende constructie. Heeft u bijvoorbeeld schade opgelopen doordat er plots een dakpan van een huis op u viel? Mogelijk kan de bezitter van het huis aansprakelijk worden gesteld voor uw schade.

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Bezitter aansprakelijk

Een huizenbezitter is verantwoordelijk voor schade die ontstaat doordat zijn gebouw niet voldoet aan de eisen die men in deze situatie mag verwachten en daardoor gevaar oplevert. Een opstal kan dus een huis zijn, een schuur, garage of carport, maar ook wegen en opritten. Wanneer een eigenaar zijn gebouw of ander opstal niet of niet voldoende onderhoudt, is hij verantwoordelijk voor schade die het gebouw of de opstallen veroorzaken. Ook indien u beiden eigenaar bent van een opstal en één van de twee lijdt schade, kunt u 50% van uw schade verhalen.

Letselschade door gebouwen of opstallen?

Neemt u contact met ons op wanneer u schade hebt opgelopen door gebreken aan gebouwen, opstallen of wegen. Samen bespreken we de kwestie en zullen we bekijken of het opstarten van een letselschadeprocedure zinvol is.