Inkomensverlies door een ongeval

Wanneer je door letsel bij een ongeval geen of minder inkomsten hebt, kun je dit verschil claimen bij de wederpartij. Ontdek wat wij doen bij inkomensverlies.

Het inkomensverlies van Richard is ook letselschade

Richard is zzp’er. Hij werd aangereden door iemand die een verkeersfout maakte. Richard heeft bij dit verkeersongeval letsel opgelopen en raakte arbeidsongeschikt. Als zzp’er zorgde dit voor de nodige stress, want geen werk betekent: geen inkomen. 

Smart Letselschade kwam snel in actie. In eerste instantie vroegen wij direct een voorschot aan bij de wederpartij, terwijl wij zijn schade verder onderbouwden. Daarnaast schakelden we een bedrijfskundige in om ervoor te zorgen dat het bedrijf van Richard kon blijven bestaan. Dit stelde Richard in staat de eerste maanden te overbruggen. 

Inkomensverlies door een ongeval

Bij een verkeersongeval kun je arbeidsongeschikt raken. Dit hoeft niet altijd definitief te zijn, maar het kan natuurlijk wel. Soms heeft dit grote financiële gevolgen, zoals in het geval van Richard. 

Maar ook wanneer je in loondienst bent, kun je geconfronteerd worden met inkomensverlies. Bijvoorbeeld omdat je werkgever slechts 70% van jouw salaris doorbetaalt, of je onregelmatigheidstoeslagen mist of bonussen misloopt. Het verschil tussen jouw normale inkomsten en het salaris dat je na het ongeval ontvangt, noemen we inkomensverlies

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid kom je wellicht zelfs in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) terecht, waardoor jouw inkomen nog verder achteruit gaat. Of je kunt uiteindelijk wel weer werken, maar niet meer in je huidige functie. 

Het inkomensverlies kan geclaimd worden bij de wederpartij. Om de hoogte van de vergoeding te bepalen, wordt niet alleen jouw huidige salaris doorgerekend, maar worden ook jouw carrièremogelijkheden meegewogen.

Heb jij hulp nodig bij re-integreren of is er een conflict ontstaan op jouw werk? Wij kunnen in overleg met de wederpartij een onafhankelijke arbeidsdeskundige inschakelen die er voor je is en jou kan bijstaan en begeleiden.  

Inkomensverlies door misgelopen carrièrekansen lastig te bewijzen?

Het kan lastig zijn om aan te tonen dat je bijvoorbeeld promotie had kunnen maken, als je niet (tijdelijk) arbeidsongeschikt was geworden. Hiervoor schakelen wij een bedrijfskundige of rekenkundige in die bekend is met de branche waarin je werkt en zich hierover kan uitlaten.

Richard: “Gelukkig ben ik inmiddels weer hersteld en kan ik mijn werkzaamheden hervatten. Mijn bedrijf heeft deze persoonlijke crisis dankzij het efficiënte optreden van Smart Letselschade en de interventie van de bedrijfskundige overleefd.” 

Naar het overzicht

Contact

Wij hopen natuurlijk dat je onbezorgd van het leven kunt genieten. Mocht je toch letselschade oplopen, dan helpen we je graag bij het beantwoorden van je vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze letselschadespecialisten staan je graag te woord en helpen je bij het verhalen van de schade. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003 of je gegevens achterlaten, zodat we contact met jou kunnen opnemen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij ons binnen te lopen tijdens kantoortijden. Dit kan aan de Stationsweg 32 te Leiden of Donau 2 te Hoogeveen.

Neem contact op

Delen: