Een stip aan de horizon na een ongeval

Een ongeval kan veel impact hebben. Zeker als iemand door dit ongeval letsel oploopt en daardoor zijn/haar dagelijks leven niet kan voortzetten, zoals diegene gewend was. Uiteraard staan onze letselschadespecialisten klaar om jou na letsel weer op weg te helpen en zorgen uit handen te nemen. Om die reden is het goed om na te gaan wat de wensen van het slachtoffer zijn en waar deze met name behoefte aan heeft. Voor het slachtoffer werkt het vaak fijn om een doel voor ogen te hebben, ofwel: een stip aan de horizon. 

Regelmatig vragen wij dan ook aan onze cliënten wat hun stip aan de horizon is. Onze letselschadespecialist mw. B.M.A. Filippo neemt ons mee in twee mooie verhalen van cliënten en hun stip aan de horizon. Eén van deze cliënten heeft het doel inmiddels bereikt, de ander is nog aan het revalideren. 

Charlene en haar stip aan de horizon

Op 14 juni 2021 werd Charlene aangereden door een vrachtwagen. Charlene is na het ongeval met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zij liep o.a. een fractuur aan haar linkerenkel op en moest geopereerd worden. Door de operatie was zij een lange periode beperkt in haar bewegingsvrijheid. Charlene haar stip aan de horizon was: weer kunnen hardlopen met mijn hardloopgroepje.

Vanuit ons kantoor hebben goede gesprekken plaatsgevonden met de verzekeraar. Naar aanleiding van deze gesprekken is besloten om Charlene ondersteuning te bieden middels een vergoeding voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en revalidatie. Hierdoor kon Charlene zich volledig richten op haar herstel en haar stip aan de horizon.

Charlene heeft haar stip aan de horizon een jaar na haar ongeval bereikt. 

Bart en zijn stip aan de horizon

Op 4 februari 2021 wilde Bart op zijn wielrenfiets een kind ontwijken. Tijdens zijn ontwijkactie is hij over de kop geslagen en vervolgens hard ten val gekomen. Bart had na dit ongeval pijnklachten aan zijn stuit en heup. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van een scheur in het labrum van zijn heup.  Bart onderging een operatie, waarna hij een lange tijd moest revalideren. Tijdens zijn revalidatie kreeg Bart aanvullende klachten in zijn nek. Recent is ook een nekhernia bij hem vastgesteld door dit ongeval.

Bart heeft de volgende stip aan de horizon voor zichzelf vastgesteld: weer kunnen wielrennen. Om deze stip te bereiken moet Bart volledig revalideren en moet zijn wielrenfiets aangepast worden. Met een deel van de vergoeding van de verzekeraar heeft Bart een nieuwe wielrenfiets aangeschaft, om zijn stip aan de horizon te kunnen bereiken. 

Al meerdere malen heeft Bart zijn doel moeten aanpassen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat Bart zal revalideren en zijn stip aan de horizon gaat bereiken. 

Een doel voor ogen

Een doel voor ogen hebben, je stip op de horizon, werkt heel krachtig en motiverend. Zo ervaren onze letselschadespecialisten in de praktijk. Doordat je naar een doel toewerkt, ga je bewust en onbewust aan de slag om dit doel te realiseren. Het doel bereiken wordt een erg belangrijk onderdeel van je leven. Dit zorgt ervoor dat je na een ongeval zo snel als mogelijk je leven weer kunt vervolgen. 

En uiteraard doen onze letselschadespecialisten er alles aan om je hierbij de juiste ondersteuning te bieden.

Naar het overzicht

Contact

Wij hopen natuurlijk dat je onbezorgd van het leven kunt genieten. Mocht je toch letselschade oplopen, dan helpen we je graag bij het beantwoorden van je vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze letselschadespecialisten staan je graag te woord en helpen je bij het verhalen van de schade. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003 of je gegevens achterlaten, zodat we contact met jou kunnen opnemen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij ons binnen te lopen tijdens kantoortijden. Dit kan aan de Stationsweg 32 te Leiden of Donau 2 te Hoogeveen.

Neem contact op

Delen: