Letselschade door storm

Op 18 januari 2018 raasde een storm over ons land. Het was een zware storm, waarvoor code rood werd afgegeven. Deze storm heeft veel schade tot gevolg gehad. Wat te doen als u letselschade heeft opgelopen ten gevolge van deze storm?

We herinneren ons allemaal nog wel de storm die op 18 januari 2018 over ons land raasde. Volgens het KNMI was het een van de zwaarste stormen van de afgelopen 50 jaar en de impact was groot. Daken die van huizen verdwenen, vrachtwagens die met lading en al waren omgewaaid, bomen die van hun wortels werden losgerukt en vliegende toiletcabines. Het zijn maar enkele voorbeelden die door de storm, waarvoor zelfs code rood werd afgegeven, voor miljoenen euro's aan schade hebben veroorzaakt. Alleen al de schade aan woonhuizen en auto's bedroeg volgens het Verbond van Verzekeraars meer dan 90 miljoen euro.

Letselschade
Klimaatmodellen van het KNMI laten gelukkig geen toename zien in winterstormen. Maar stel dat Nederland opnieuw wordt getroffen door stormachtig weer. Wij hopen dan natuurlijk dat u zich op een veilige plek bevindt. Maar wat als u op straat loopt en wordt geraakt door een omgewaaide boom of vliegende dakpan? Wat als u hierdoor gewond raakt? Hoe zit het vervolgens met uw letselschade? Kunt u uw schade verhalen? Wie kunt u aansprakelijk stellen voor uw letselschade? In welke gevallen is de eigenaar van het object aansprakelijk en in welke gevallen niet?

De antwoorden op bovenstaande vragen hangen uiteraard af van de omstandigheden van de situatie. Het kan zijn dat u de eigenaar van de boom of het huis aansprakelijk kunt stellen. Echter, dit is alleen mogelijk als bewezen kan worden dat de eigenaar het ongeluk had kunnen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud. Indien de eigenaar het ongeluk niet had kunnen voorkomen, is er in vele gevallen sprake van overmacht.

Contact

Indien u (letsel)schade heeft opgelopen door een storm, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Smart Letselschade. Onze juristen staan u graag te woord en wij helpen u graag bij het verhalen van de schade. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003. Ook kunt u uw gegevens achterlaten via deze link zodat wij contact met u kunnen opnemen. 

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur en donderdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur aan de Lammermarkt 57a te Leiden. Vanaf 19 maart 2018 is de Stationsweg 32 te Leiden ons nieuwe adres.

Naar het overzicht

Heb je zelf letselschade opgelopen en wil je worden bijgestaan door een belangenbehartiger?

Neem dan gerust contact met ons op via 0800-3100003 om de mogelijkheden te bespreken. Ook kun je jouw gegevens achterlaten zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen:

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!