Letselschade in de sneeuw

Het wintersportseizoen is weer aangebroken. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer Nederlanders op wintersport gaan en dat leidt tot steeds vollere pistes. Meer en minder ervaren skiërs en snowboarders dalen met hoge snelheid de pistes af. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje.

Helaas kan een ongeluk op de piste grote gevolgen hebben. Niet alleen is de vakantie voorbij, maar een ongeval in het buitenland kan ook hoge kosten met zich meebrengen. Denk hierbij aan medische kosten. Zorgverzekeraars vergoeden dergelijke kosten vaak niet of niet volledig. Bij veruit de meeste ongevallen op de piste blijkt het om eenzijdige ongevallen te gaan. Er is in een dergelijke situatie geen andere partij die aangesproken kan worden voor de ontstane schade. Maar wat als je gewond raakt op de piste door toedoen van een ander?

Aansprakelijkheid bij wintersport 

Wintersporten, zoals skiën en snowboarden, worden gezien als zogenaamde sport- en spelsituaties. Dit betekent dat er een verhoogde drempel geldt voor aansprakelijkheid. Met andere woorden; er zal minder snel worden aangenomen dat een wintersporter jegens een andere wintersporter onrechtmatig heeft gehandeld. Zoals in elke sport gelden voor wintersporters ook “spelregels”. Deze regels zijn opgesteld door de Fédération Internationale de Ski (FIS). Iedereen die zich op de piste begeeft, moet deze regels in acht te nemen. In de rechtspraak is echter gebleken dat het niet in acht nemen van de FIS regels niet altijd leidt tot aansprakelijkheid. Meer aspecten spelen een rol. Voor aansprakelijkheid dient onder andere vast komen te staan dat er een zorgvuldigheidsnorm is overtreden door de veroorzaker van het letsel. Opzet moet aangetoond zijn. Daarnaast moet worden aangetoond dat het slachtoffer bloot werd gesteld aan een groter gevaar dan in de gegeven omstandigheden redelijkerwijs moest worden verwacht. Maar gelden deze criteria ook wanneer u bijvoorbeeld als wandelaar in botsing komt met een skiër? En wat als u een ongeval overkomt wanneer u off piste skiet? Wij hopen uiteraard dat u onbezorgd van uw vakantie kunt genieten, maar mocht u toch een ongeval overkomen, dan helpen wij u graag bij het beantwoorden van deze en andere vragen.

Contact

Heeft u letselschade opgelopen tijdens uw wintersport? Onze juristen staan u graag te woord en wij helpen u graag bij het verhalen van de schade. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003. Ook kunt u uw gegevens achterlaten via deze link zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur en donderdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur aan de Lammermarkt 57a te Leiden. Vanaf 19 maart 2018 is de Stationsweg 32 te Leiden ons nieuwe adres.

Naar het overzicht

Heb je zelf letselschade opgelopen en wil je worden bijgestaan door een belangenbehartiger?

Neem dan gerust contact met ons op via 0800-3100003 om de mogelijkheden te bespreken. Ook kun je jouw gegevens achterlaten zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen:

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!