Dystrofie

Dystrofie Schadevergoeding

Posttraumatische dystrofie is een van de belangrijkste oorzaken van functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan ledematen. De dystrofie kan alle functies van je hand, been of arm aantasten. Dit kan gepaard gaan met ernstige invaliditeit of pijn die moeilijk te behandelen is. Bij posttraumatische dystrofie naar aanleiding van een ongeval waar een ander verantwoordelijk voor is, komt je in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is dystrofie?

Bij posttraumatische dystrofie reageert je lichaam abnormaal hevig nadat je letsel opliep of een operatie onderging aan een van je ledematen. Typisch bij dystrofie is dat klein letsel een ernstige vorm van dystrofie kan veroorzaken, maar ernstig letsel óók een extreem milde variant van dystrofie kan opleveren.

De dystrofieklachten staan niet in verhouding tot het oorspronkelijke letsel. Bij dystrofie heb je last van pijn, verschil in huidtemperatuur, verkleuring van de huid, gezwollen lichaamsdelen, beperkte beweeglijkheid en een overgevoelige huid.

Andere benamingen voor dystrofie zijn:

  • post
  • atrofie;
  • Complex Regionaal Pijnsyndroom;
  • Sympatische Reflex Dystrofie.

Het overgrote deel van mensen met dystrofie geneest relatief snel, vaak zonder restverschijnselen. Toch kan dystrofie ook langdurig of soms zelfs chronisch worden

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schade bij dystrofie claimen?

Welke schade je kunt claimen bij dystrofie is afhankelijk van het verloop van de ziekte en jouw herstel. Dystrofie is een pijnlijke aandoening, waardoor je smartengeld kunt claimen. Dit kan echter pas als je een medische eindsituatie bereikt. Dus op het moment dat de dystrofie zich niet verder meer ontwikkelt.

Behandelingen claimen bij dystrofie?

De behandeling van dystrofie is lastig, omdat er nog vrij weinig bekend is over deze aandoening. Kosten die voortvloeien uit reguliere medische behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekering. Maar aangezien de behandeling door artsen vaak bestaat uit pijnbestrijding met medicatie, zien wij dat veel patiënten met dystrofie uitwijken naar alternatieve geneeswijzen. Deze vergoedt de zorgverzekering in de meeste gevallen niet, maar zijn vaak wel te verhalen op de wederpartij.

Overige kosten

Misschien kun je door jouw dystrofie niet meer werken of klussen in en rondom het huis uitvoeren.

Daar moet je dan dus hulp voor inschakelen. Deze kosten kun je claimen bij de wederpartij en worden berekend op basis van de rapporten van experts zoals een verzekeringsdeskundige, neuroloog of arbeidsdeskundige.

Schade door dystrofie claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schade door dystrofie? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct