Gebroken ribben

Gebroken ribben Schadevergoeding

Nu voertuigen steeds veiliger worden, is de kans op gebroken ribben bij een verkeersongeval steeds kleiner. De meeste gebroken ribben komen dan ook voor wanneer je als voetganger of fietser betrokken bent bij een ongeval. Of wanneer je valt op een ongelijke en harde ondergrond. Wij vertellen jou graag op welke schadevergoedingen jij recht hebt als je jouw ribben brak bij een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is.

Meld jouw schade door gebroken ribben

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Arbeidsongeschiktheid of verlies van zelfwerkzaamheid

De schade aan je ribben is in de meeste gevallen tijdelijk van aard. Meestal genezen ribben na een tijdje weer, waarna je jouw leven weer als vanouds kunt oppakken. Dat wil echter niet zeggen dat gebroken ribben niet voor schade zorgen.

Wanneer je door je gebroken ribben tijdelijk niet kunt werken, betaalt je werkgever jouw salaris door. Maar misschien mis je in die tijd wel inkomsten. Doordat je niet kunt overwerken, bijvoorbeeld, of omdat je onregelmatigheidstoeslagen mist. Deze gemiste inkomsten claimen wij graag voor je bij de wederpartij.

Hetzelfde geldt wanneer je tijdelijk geen klussen aan en om je huis, tuin of auto kunt uitvoeren en hiervoor hulp moet inschakelen. Deze kosten brengen wij dan voor jou in rekening bij de wederpartij. Het maakt daarbij overigens niet uit of je de werkzaamheden laat uitvoeren door een vriend of familielid of door een professional.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Smartengeld

Je hebt bij gebroken ribben als gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is ook recht op smartengeld. Daarvoor is het wel belangrijk dat je een medische eindsituatie heeft bereikt. Bij gecompliceerde breuken kan het jaren duren voordat dit het geval is. De hoogte van de smartengeldvergoeding is sterk afhankelijk van de vraag of je restschade aan je gebroken ribben overhoudt.

Medische kosten vaak geen factor bij gebroken ribben

De medische hulp die je nodig hebt bij gebroken ribben, worden in veruit de meeste gevallen gedekt door jouw zorgverzekering. Daardoor zijn zij meestal geen factor bij het bepalen van de hoogte van jouw schadevergoeding. Het is natuurlijk een ander verhaal als je door je gebroken ribben een grote open wond hebt die je met een cosmetische hersteloperatie moet laten verhelpen. Die kosten vergoedt de zorgverzekering namelijk niet en claimen wij daarom bij de wederpartij.

Letselschade bij gebroken ribben claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van letselschade door gebroken ribben? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct