Gebroken ribben Schadevergoeding

Nu voertuigen steeds veiliger worden, is de kans op gebroken ribben bij een verkeersongeval steeds kleiner. De meeste gebroken ribben komen dan ook voor wanneer u als voetganger of fietser betrokken bent bij een ongeval. Of wanneer u valt op een ongelijke en harde ondergrond. Wij vertellen u graag op welke schadevergoedingen u recht heeft als u uw ribben brak bij een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is.

Meld uw schade door gebroken ribben

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Arbeidsongeschiktheid of verlies van zelfwerkzaamheid

De schade aan uw ribben is in de meeste gevallen tijdelijk van aard. Meestal genezen ribben na een tijdje weer, waarna u uw leven weer als vanouds kunt oppakken. Dat wil echter niet zeggen dat gebroken ribben niet voor schade zorgen.

Wanneer u door uw gebroken ribben tijdelijk niet kunt werken, betaalt uw werkgever uw salaris door. Maar misschien mist u in die tijd wel inkomsten. Doordat u niet kunt overwerken, bijvoorbeeld, of omdat u onregelmatigheidstoeslagen mist. Deze gemiste inkomsten claimen wij graag voor u bij de wederpartij.

Hetzelfde geldt wanneer u tijdelijk geen klussen aan en om uw huis, tuin of auto kunt uitvoeren en hiervoor hulp moet inschakelen. Deze kosten brengen wij dan voor u in rekening bij de wederpartij. Het maakt daarbij overigens niet uit of u de werkzaamheden laat uitvoeren door een vriend of familielid of door een professional.

Smartengeld

U heeft bij gebroken ribben als gevolg van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is ook recht op smartengeld. Daarvoor is het wel belangrijk dat u een medische eindsituatie heeft bereikt. Bij gecompliceerde breuken kan het jaren duren voordat dit het geval is. De hoogte van de smartengeldvergoeding is sterk afhankelijk van de vraag of u restschade aan uw gebroken ribben overhoudt.

Medische kosten vaak geen factor bij gebroken ribben

De medische hulp die u nodig heeft bij gebroken ribben, worden in veruit de meeste gevallen gedekt door uw zorgverzekering. Daardoor zijn zij meestal geen factor bij het bepalen van de hoogte van uw schadevergoeding. Het is natuurlijk een ander verhaal als u door uw gebroken ribben een grote open wond heeft die u met een cosmetische hersteloperatie moet laten verhelpen. Die kosten vergoedt de zorgverzekering namelijk niet en claimen wij daarom bij de wederpartij.

Letselschade bij gebroken ribben claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van letselschade door gebroken ribben? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct