Gelaatsverwonding

Gelaatsverwonding Schadevergoeding

Een verwonding aan jouw gelaat is confronterend. Niet alleen voor iedereen waarmee je in contact komt, maar vooral voor jezelf. Je kunt immers niet in de spiegel kijken zonder de verwondingen, of de littekens ervan, te zien. Daarom komen gelaatsverwondingen zeker in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade regelt het van A tot Z voor jou!

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat zijn gelaatsverwondingen?

Een gelaatsverwonding kan zich op verschillende manieren en door verschillende oorzaken voordoen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Brandwonden in je gezicht.
  • Snijverwondingen door een ongeval.
  • Verwondingen of littekens aan wenkbrauwen of lippen door een hondenbeet.
  • Littekens of rode vlekken door een verkeerd gelopen cosmetische behandeling.

Deze schade heeft diepe impact op jouw leven. Daarom kun je de schade verhalen op de verantwoordelijke partij. Maar waar bestaat deze schade uit?

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten die niet gedekt worden door jouw verzekering

De meeste medische kosten worden in Nederland gedekt door jouw zorgverzekering. Tenminste, als het gaat om medisch noodzakelijke ingrepen. Dit geldt niet voor de plastische chirurgie die je wellicht moet ondergaan om de littekens in jouw gelaat te verwijderen. De kosten voor het verminderen van de littekens van je gelaatsverwonding kun je daarom claimen bij de wederpartij.

Kosten voor make-up bij gelaatsverwonding

Wanneer je geen cosmetische ingreep kunt of wilt ondergaan, is het mogelijk om je gelaatsverwonding te camoufleren met make-up. Met een foundation, bijvoorbeeld. De kosten voor deze make-up lopen gedurende je leven flink op. Daarom kunnen wij de wederpartij levenslang verantwoordelijk stellen voor deze kosten. Jouw jurist bij Smart Letselschade vertelt je hier graag meer over. 

Gelaatsverwonding bij een kind

Wanneer jouw kind een gelaatsverwonding opliep, kan de behandeling van je letselschadezaak lang duren. Het dossier van een kind met gelaatsverwonding kan pas worden gesloten als het kind volgroeid is én wanneer alle mogelijke correctieve maatregelen zijn getroffen. Je jurist begeleidt jou echter bij iedere stap in het proces en zal er alles aan doen om het leven van je kind draaglijk te maken.

Smartengeld

Aangezien je gezicht voor iedereen duidelijk zichtbaar is, geldt dit ook voor je gelaatsverwondingen. De verminking van jouw uiterlijk zorgt daardoor voor gederfde levensvreugde. Hoe hoog de smartengeldvergoeding precies is, is afhankelijk van een aantal factoren. Je leeftijd, bijvoorbeeld, en je afkomst, omdat schaamtegevoel sterk door cultuur wordt bepaald. De jurist die jouw zaak behandelt, zorgt ervoor dat je krijgt waar jij recht op hebt.

Schade door gelaatsverwonding claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de letselschade van een gelaatsverwonding? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld jouw schade direct