Gelaatsverwonding Schadevergoeding

Een verwonding aan uw gelaat is confronterend. Niet alleen voor iedereen waarmee u in contact komt, maar vooral voor uzelf. U kunt immers niet in de spiegel kijken zonder de verwondingen, of de littekens ervan, te zien. Daarom komen gelaatsverwondingen zeker in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Smart Letselschade regelt het van A tot Z voor u!

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat zijn gelaatsverwondingen?

Een gelaatsverwonding kan zich op verschillende manieren en door verschillende oorzaken voordoen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • brandwonden in uw gezicht;
  • snijverwondingen door een ongeval;
  • verwondingen of littekens aan wenkbrauwen of lippen door een hondenbeet;
  • littekens of rode vlekken door een verkeerd gelopen cosmetische behandeling.

Deze schade heeft diepe impact op uw leven. Daarom kunt u de schade verhalen op de verantwoordelijke partij. Maar waar bestaat deze schade uit?

Medische kosten die niet gedekt worden door uw verzekering

De meeste medische kosten worden in Nederland gedekt door uw zorgverzekering. Tenminste, als het gaat om medisch noodzakelijke ingrepen. Dit geldt niet voor de plastische chirurgie die u wellicht moet ondergaan om de littekens in uw gelaat te verwijderen. De kosten voor het verminderen van de littekens van uw gelaatsverwonding kunt u daarom claimen bij de wederpartij.

Kosten voor make-up bij gelaatsverwonding

Wanneer u geen cosmetische ingreep kunt of wilt ondergaan, is het mogelijk om uw gelaatsverwonding te camoufleren met make-up. Met een foundation, bijvoorbeeld. De kosten voor deze make-up lopen gedurende uw leven flink op. Daarom kunnen wij de wederpartij levenslang verantwoordelijk stellen voor deze kosten. Uw jurist bij Smart Letselschade vertelt u hier graag meer over. 

Gelaatsverwonding bij een kind

Wanneer uw kind een gelaatsverwonding opliep, kan de behandeling van uw letselschadezaak lang duren. Het dossier van een kind met gelaatsverwonding kan pas worden gesloten als het kind volgroeid is én wanneer alle mogelijke correctieve maatregelen zijn getroffen. Uw jurist begeleidt u echter bij iedere stap in het proces en zal er alles aan doen om het leven van uw kind draaglijk te maken.

Smartengeld

Aangezien uw gezicht voor iedereen duidelijk zichtbaar is, geldt dit ook voor uw gelaatsverwondingen. De verminking van uw uiterlijk zorgt daardoor voor gederfde levensvreugde. Hoe hoog de smartengeldvergoeding precies is, is afhankelijk van een aantal factoren. Uw leeftijd, bijvoorbeeld, en uw afkomst, omdat schaamtegevoel sterk door cultuur wordt bepaald. De jurist die uw zaak behandelt, zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Schade door gelaatsverwonding claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade van een gelaatsverwonding? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct