Medische kosten bij glasverwonding die jouw verzekering niet dekt
Bij glasverwonding moet je vrijwel altijd naar het ziekenhuis om de wonden te laten hechten. Deze kosten worden uit de basis zorgverzekering vergoed. Dit is alleen niet het geval wanneer je correctieve plastische chirurgie nodig hebt naar aanleiding van je glasverwonding. Of wanneer de wonden zo diep zijn dat jouw spieren zijn doorgesneden en je langdurig fysiotherapie nodig hebt. Alle niet vergoede medische kosten kun je als schadevergoeding bij de aansprakelijke partij claimen. We helpen je hier graag bij en zullen alle kosten meenemen in onze berekening.
Financiële gevolgen van een glasverwonding
Kun je door een glasverwonding tijdelijk niet meer werken, dan betaalt je werkgever jouw salaris door. Daarbij hoeft hij alleen je basisinkomen te betalen en bij langdurige ziekte zelfs maar 70% van het loon. Eventuele bonussen, overwerkvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen behoren daar niet toe. Je kunt dus verlies van inkomen ervaren door een glasverwonding. Deze gemiste inkomsten verhalen we ook voor jou op de aansprakelijke partij.
Littekens door glasverwonding
Snijwonden veroorzaken littekens. De aansprakelijke partij vergoedt cosmetische operaties, maar soms zijn niet alle gevolgen van snijwonden weg te nemen. De gevoelens die iemand bij een litteken heeft zijn persoonlijk. Littekens zorgen voor onzekerheid en andere negatieve gevoelens. Dit noemen we immateriële schade.
Smartengeld bij glasverwonding
Bij een glasverwonding heb je, naast tegemoetkoming van alle kosten, recht op een compensatie van gederfde levensvreugde. Dit noemen we smartengeld. De hoogte van het smartengeld is altijd afhankelijk van je persoonlijke situatie en de hinder die je in het dagelijkse leven door je glasverwonding ondervindt. De specialisten van Smart Letselschade helpen je graag de immateriële schade te berekenen en deze bij de aansprakelijke partij te claimen.