Glasverwonding

Glasverwonding Schadevergoeding

Gebroken glas kan voor nare verwondingen zorgen. Liep je een glasverwonding op door een fout van een ander of een ondeugdelijk glazen product? Dan helpt Smart Letselschade jou graag de schade te verhalen bij de verantwoordelijke partij.

Meld jouw letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke schade kun je claimen bij een glasverwonding?

Om letselschade door een glasverwonding te kunnen claimen, moet er sprake zijn van aansprakelijkheid door een ander. Bijvoorbeeld doordat een gebouwbeheerder een glazen wand niet voorzag van stickers en je door deze wand liep. Of wanneer een glazen product slecht was geproduceerd, waardoor het tijdens normaal gebruik brak. De letselschadevergoeding bij een glasverwonding bestaat meestal uit:

  • Kosten voor noodzakelijke plastische chirurgie.
  • Compensatie van inkomsten als je (tijdelijk) niet kunt werken.
  • Kosten voor het inschakelen van hulp bij het huishouden of klussen in je tuin of woning.
  • Smartengeld.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten die jouw verzekering niet dekt

Bij een glasverwonding moet je vrijwel altijd naar het ziekenhuis om de wonden te laten hechten. Deze kosten worden uiteraard uit de basis zorgverzekering vergoed. Dit is echter niet het geval wanneer je correctieve plastische chirurgie nodig hebt naar aanleiding van je glasverwonding. Of wanneer de wonden zo diep zijn dat jouw spieren zijn doorgesneden en je langdurig fysiotherapie nodig hebt. Alle niet vergoede medische kosten kun je bij de aansprakelijke partij claimen.

Financiële gevolgen van een glasverwonding

Kun je door een glasverwonding tijdelijk niet meer werken, dan betaalt je werkgever jouw salaris door. Daarbij hoeft hij alleen je basisinkomen te betalen: eventuele bonussen, overwerkvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen behoren daar niet toe. Je kunt dus verlies van inkomen ervaren door een glasverwonding.

Daarnaast kun je misschien bepaalde taken in en rondom je woning of huishouden niet meer uitvoeren. Daarvoor mag je dan hulp inschakelen. Dat kan de hulp van een vriend of familielid zijn, maar ook de hulp van een professional. Deze kosten verhalen wij voor jou op de wederpartij.

Smartengeld bij glasverwonding?

Bij een glasverwonding heb je, naast tegemoetkoming van alle kosten, recht op een compensatie van gederfde levensvreugde: smartengeld. De hoogte van het smartengeld is altijd afhankelijk van je persoonlijke situatie en de hinder die je in het dagelijkse leven door je glasverwonding ondervindt. De specialisten van Smart Letselschade helpen jou graag de immateriële schade te berekenen en deze bij de wederpartij te claimen.

Schadevergoeding voor een glasverwonding claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van schadevergoeding voor jouw glasverwonding of weet je het niet zeker? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van jouw dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als jouw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct jouw schade