Glasverwonding Schadevergoeding

Gebroken glas kan voor nare verwondingen zorgen. Liep u een glasverwonding op door een fout van een ander of een ondeugdelijk glazen product? Dan helpt Smart Letselschade u graag de schade te verhalen bij de verantwoordelijke partij.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade kunt u claimen bij een glasverwonding?

Om schade door een glasverwonding te kunnen claimen, moet er sprake zijn van aansprakelijkheid door een ander. Bijvoorbeeld doordat een gebouwbeheerder een glazen wand niet voorzag van stickers en u door deze wand liep. Of wanneer een glazen product slecht was geproduceerd, waardoor het tijdens normaal gebruik brak. De letselschadevergoeding bij een glasverwonding bestaat meestal uit:

  • kosten voor noodzakelijke plastische chirurgie;
  • compensatie van inkomsten als u (tijdelijk) niet kunt werken;
  • kosten voor het inschakelen van hulp bij het huishouden of klussen in uw tuin of woning;
  • smartengeld.

Medische kosten die uw verzekering niet dekt

Bij een glasverwonding moet u vrijwel altijd naar het ziekenhuis om de wonden te laten hechten. Deze kosten worden uiteraard uit de basis zorgverzekering vergoed. Dit is echter niet het geval wanneer u correctieve plastische chirurgie nodig heeft naar aanleiding van uw glasverwonding. Of wanneer de wonden zo diep zijn dat uw spieren zijn doorgesneden en u langdurig fysiotherapie nodig heeft. Alle niet vergoede medische kosten kunt u bij de aansprakelijke partij claimen.

Financiële gevolgen van een glasverwonding

Kunt u door een glasverwonding tijdelijk niet meer werken, dan betaalt uw werkgever uw salaris door. Daarbij hoeft hij alleen uw basisinkomen te betalen: eventuele bonussen, overwerkvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen behoren daar niet toe. U kunt dus verlies van inkomen ervaren door een glasverwonding.

Daarnaast kunt u misschien bepaalde taken in en rondom uw woning of huishouden niet meer uitvoeren. Daarvoor mag u dan hulp inschakelen. Dat kan de hulp van een vriend of familielid zijn, maar ook de hulp van een professional. Deze kosten verhalen wij voor u op de wederpartij.

Smartengeld bij glasverwonding?

Bij een glasverwonding heeft u, naast tegemoetkoming van alle kosten, recht op een compensatie van gederfde levensvreugde: smartengeld. De hoogte van het smartengeld is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hinder die u in het dagelijkse leven door uw glasverwonding ondervindt. De specialisten van Smart Letselschade helpen u graag de immateriële schade te berekenen en deze bij de wederpartij te claimen.

Schadevergoeding voor een glasverwonding claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van schadevergoeding voor uw glasverwonding of weet u het niet zeker? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct uw schade