Letselschade PTSS en schadevergoeding

Na een traumatische ervaring kun je last krijgen van PTSS. Dit is mogelijk na verschillende soorten ongevallen. Bijvoorbeeld na een traumatische ervaring op je werk of na een verkeersongeval. Wanneer een ander aansprakelijk is voor deze traumatische ervaring, heb je mogelijk recht op een schadevergoeding voor PTSS. PTSS is dan jouw vorm van letselschade.

Meld je letselschade 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is PTSS?

PTSS, ook wel Post Traumatische Stressstoornis genoemd, is een stoornis die ontstaat wanneer je een schokkende gebeurtenis niet goed kunt verwerken. Je krijgt last van allerlei geestelijke en lichamelijke klachten. Deze klachten samen vormen de posttraumatische stressstoornis. Bij PTSS voel je je vaak kwetsbaar, machteloos of krijg je een kort lontje. Je hebt moeite met slapen en/of er ontstaan problemen met de mensen in je directe omgeving. Mogelijk heb je medicatie nodig om de symptomen de baas te blijven.

Wanneer is een ander aansprakelijk voor je PTSS?

PTSS komt vaak voor bij hulpverleners zoals politieagenten, brandweerlieden of militairen die geconfronteerd worden met ernstige levensbedreigende situaties. Ook op de “normale” werkvloer of tijdens een zwaar verkeersongeval kan er PTSS ontstaan bij een slachtoffer. Het kan zijn dat de werkgever aansprakelijk is, indien deze niet aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Dit betekent dat de werkgever niet voldoende heeft gedaan om een ongeval te voorkomen, waardoor uiteindelijk PTSS is ontstaan. Bijvoorbeeld omdat deze onvoldoende maatregelen heeft genomen ter voorkoming van ongevallen of bijvoorbeeld veiligheidsmateriaal niet ter beschikking heeft gesteld. Ook het achterwege laten van veiligheidsinstructies valt hieronder.

Schadevergoeding PTSS defensie

PTSS oplopen tijdens een uitzending als militair kan tot ernstige en blijvende invaliditeit leiden. Je kunt in het dagelijkse leven veel last van de PTSS ervaren. Bovendien kan PTSS-letsel leiden tot financiële schade. Je militaire carrière is mogelijk vroegtijdig beëindigd en je bent geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. Het is goed om te weten dat er voor defensiepersoneel speciale regelingen gelden.

Schadevergoeding PTSS politie

Als politieagent kom je dagelijks in gevaarlijke situaties terecht. Het risico van dit beroep zorgt ervoor dat veel agenten wel eens letsel oplopen. Zowel fysiek als psychisch letsel. Ook in dit geval zijn de gevolgen vaak groot. Het zorgt ervoor dat je bepaalde tijd of langdurig zonder inkomen zit. Andere mogelijke gevolgen zijn een lange revalidatie, re-integratie of in bepaalde gevallen zelfs uitdiensttreding.

Laten we voorop stellen dat slachtoffer zijn van een ongeval waar je PTSS aan overhoudt al erg genoeg is. Daarbij komen dan nog alle extra kosten die je hierdoor maakt. Als je slachtoffer bent van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor was, dan kan die andere partij aansprakelijk worden gesteld voor het ontstaan van de PTSS. Een psychiater moet uiteindelijk vaststellen dat er daadwerkelijk sprake is van PTSS. Dat doet hij door al je symptomen in kaart te brengen en met jou in gesprek te gaan.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Schadeposten bij PTSS

Of je PTSS nu ontstaat door een ongeval of door een traumatische gebeurtenis, het heeft grote invloed op je dagelijks leven. De schade die door PTSS ontstaat, bestaat dan ook vaak uit verschillende aspecten. We zetten deze even voor je op een rij:

  • Verlies van arbeidsvermogen: Wanneer je door de klachten van je PTSS niet meer kunt werken, ontstaat hier schade. Bijvoorbeeld wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Deze schade noemen we verlies van arbeidsvermogen. Om deze schade te kunnen verhalen moet je aantonen dat jouw PTSS veroorzaakt wordt door een traumatische gebeurtenis waarvoor een ander verantwoordelijk was. Smart Letselschade maakt daarvoor gebruik van specialisten, zoals medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen. Zodra is vastgesteld dat de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van je PTSS, zal je volledige schade worden berekend en verhaald op de aansprakelijke partij.
  • Medische kosten: Niet alle medische kosten bij PTSS worden door je zorgverzekering vergoed. Deze extra kosten kunnen we wel voor jou in rekening brengen bij de verantwoordelijke partij.
  • Smartengeld: Als slachtoffer met een PTSS heb je ook recht op een vergoeding van de immateriële schade, namelijk smartengeld.

Schadevergoeding claimen bij PTSS

Heb je als gevolg van een ongeval PTSS letselschade opgelopen? Dan helpen we je graag bij het beantwoorden van je vragen. Onze letselschadespecialisten staan je graag te woord en helpen je bij het verhalen van de schade. Je krijgt een vast contactpersoon die ervoor zorgt dat je zelf geen energie hoeft te steken in het traject. Je contactpersoon regelt alles rondom de hoogte en het claimen van een schadevergoeding. Bij ons ben je verzekerd van de beste hulp en het juiste advies, dus neem snel contact op.

Meld direct je schade