Verlies van arbeidsvermogen
Door de letselschade die ontstaat door je niet-aangeboren hersenletsel, kun je misschien je werk niet meer uitvoeren. Als je in loondienst bent, moet je werkgever je salaris in ieder geval de eerste twee jaar doorbetalen. Pas daarna kan er een uitkering worden aangevraagd. Ben je wel in staat om andere betaalde arbeid te verrichten, dan kun je je laten omscholen. Wanneer daarbij sprake is van een nieuwe baan met een lager inkomen, zal de wederpartij dit verschil moeten vergoeden. Dat geldt ook voor de kosten van je omscholing en herplaatsing.
Is je arbeidsongeschiktheid van blijvende aard dan moeten wij de schade die je door je niet-aangeboren hersenletsel lijdt, doorrekenen en vorderen bij de wederpartij. Hiervoor maken wij gebruik van externe experts, zoals arbeidsdeskundigen en een rekenbureau.
Schoolachterstand en studievertraging
Bij jonge mensen leidt niet-aangeboren hersenletsel vaak tot een school- of studieachterstand. De prestaties laten ineens te wensen over of je kunt helemaal niet meer naar school door concentratieproblemen, hoofdpijn of vergeetachtigheid. Het is mogelijk een studie- of schoolachterstand in geld uit te drukken met behulp van de Richtlijnen van de Letselschaderaad. Op basis van het niveau en de achterstand die jij oploopt bij je studie claimen wij bij de wederpartij een schadevergoeding.
Medische kosten bij niet-aangeboren hersenletsel
je medische kosten door niet-aangeboren hersenletsel zullen in de meeste gevallen volledig vergoed worden door je zorgverzekeraar. Maar als je bijvoorbeeld alternatieve behandelingen moet ondergaan, of meer fysiotherapie nodig hebt dan je verzekeraar vergoedt, zullen wij deze medische kosten voor jou claimen bij de wederpartij.
De schade van niet-aangeboren hersenletsel in en rond het huis
Kun je door je hersenletsel je huishouden niet meer bijhouden? Of heb je hulp nodig bij het onderhoud van je tuin, auto of het schilderen van het houtwerk? Dan kun je hiervoor hulp inschakelen. Een schilder of tuinman, misschien, of huishoudelijke hulp. De kosten die dit met zich meebrengt berekenen wij met de hulp van een arbeidsdeskundige. Daarna eisen wij vergoeding van deze schadepost bij de verantwoordelijke partij voor jou.
Immateriële schade bij niet-aangeboren hersenletsel
Smartengeld is de vergoeding die jij krijgt voor het je aangedane leed: je verdriet en pijn die het niet-aangeboren hersenletsel bij jou veroorzaakt. Voor het feit dat je veel pijnlijke operaties moet ondergaan, of een langdurig revalidatietraject doorloopt. Voor het missen van een goed functionerend lichaam of het niet meer kunnen oppakken van je leven van vóór het ongeval. Doordat niet-aangeboren hersenletsel grote impact heeft op je leven, kan de vergoeding van het smartengeld behoorlijk oplopen. Je specialist van Smart Letselschade vertelt jou hier graag meer over.