Orthopedisch letsel Schadevergoeding

Heeft u bij een ongeval orthopedisch letsel opgelopen en was een ander aansprakelijk voor dit ongeval? Dan komt u in aanmerking voor een schadevergoeding. Smart Letselschade zorgt ervoor dat u zich kunt focussen op uw herstel, terwijl wij uw letselschadevergoeding claimen bij de wederpartij.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat is orthopedisch letsel

We spreken van orthopedisch letsel wanneer er letsel ontstaat aan uw gewrichten of botten. Dit kan een kneuzing zijn, maar ook een botbreuk. Meestal ontstaat orthopedisch letsel aan armen en benen. Maar ook verwondingen aan ruggenwervel, botten, ribben, borstbeen, schouders, bekken en heup behoren tot deze categorie. Welke schade u hiervan ondervindt en hoelang u klachten heeft, bepaalt voor een deel de vergoeding waar u recht op heeft.

Medische kosten bij orthopedisch letsel

Vaak is er een lange periode van fysiotherapie nodig bij orthopedisch letsel. Daarvoor zijn dan meestal meer behandelingen nodig dan uw zorgverzekering vergoedt. De kosten die niet worden gedekt, brengen wij voor u in rekening bij de wederpartij.

Verlies van arbeidsvermogen?

Kunt u door uw orthopedisch letsel niet meer werken? Dan verliest u inkomen. Misschien niet direct, omdat uw werkgever twee jaar lang uw salaris moet doorbetalen. Maar als uw herstel langer duurt, of u tijdens uw ziekte bonussen of toeslagen mist, zult u de financiële gevolgen toch voelen.

Wanneer u als zelfstandig ondernemer werkzaam bent, voelt u deze gevolgen vrijwel direct. Smart Letselschade roept voor het berekenen van verlies van arbeidsvermogen altijd de hulp in van experts op dit gebied, zoals arbeidsdeskundigen.

Problemen in en rondom huis door orthopedisch letsel

Met orthopedisch letsel loopt u bijna altijd tegen problemen aan in de huishouding, maar ook bij grotere klussen aan uw woning of het onderhoud van uw tuin. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u daar hulp bij nodig heeft. De kosten voor deze hulp kunt u verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Dat geldt bijvoorbeeld voor hulp in de huishouding, een hovenier, een schilder, maar ook extra oppas of kinderopvang.

Smartengeld

Orthopedisch letsel gaat u niet in de koude kleren zitten. Naast het verdriet van het ongeval, zult u vaak pijnlijke operaties moeten ondergaan en (tijdelijk) niet alles kunnen wat u normaal wel doet. Alleen daarom is er al genoeg reden om smartengeld te eisen bij de wederpartij. Hoe hoog de vergoeding van de immateriële schade hoort te zijn, is volledig afhankelijk van uw individuele situatie. Smart Letselschade doet er alles aan om voor u een redelijke schadevergoeding te krijgen.

Orthopedische schadevergoeding claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade van uw orthopedisch letsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct uw schade