Inkomensverlies door een ongeval

Wanneer u door letsel bij een ongeval geen of minder inkomsten heeft, kunt u dit verschil claimen bij de wederpartij. Ontdek wat wij doen bij inkomensverlies.

Het inkomensverlies van Richard is ook letselschade

Richard is zzp’er. Hij werd aangereden door iemand die een verkeersfout maakte. Richard heeft bij dit verkeersongeval letsel opgelopen en raakte arbeidsongeschikt. Als zzp’er zorgde dit voor de nodige stress, want geen werk betekent: geen inkomen. 

Smart Letselschade kwam snel in actie. In eerste instantie vroegen wij direct een voorschot aan bij de wederpartij, terwijl wij zijn schade verder onderbouwden. Daarnaast schakelden we een bedrijfskundige in om ervoor te zorgen dat het bedrijf van Richard door kon blijven bestaan. Dit stelde Richard in staat de eerste maanden te overbruggen. 

Inkomensverlies door een ongeval

Bij een verkeersongeval kunt u arbeidsongeschikt raken. Dit hoeft niet altijd definitief te zijn, maar het kan natuurlijk wel. Soms heeft dit grote financiële gevolgen, zoals in het geval van Richard. 

Maar ook wanneer u in loondienst bent, kunt u geconfronteerd worden met inkomensverlies. Bijvoorbeeld omdat uw werkgever slechts 70% van uw salaris doorbetaalt, of u onregelmatigheidstoeslagen mist of bonussen misloopt. Het verschil tussen uw normale inkomsten en het salaris dat u na het ongeval ontvangt, is inkomensverlies. 

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid komt u wellicht zelfs in de WIA terecht, waardoor uw inkomen nog verder achteruit gaat. Of u kunt uiteindelijk wel weer werken, maar niet meer in uw huidige functie. 

Het inkomensverlies kan geclaimd worden bij de wederpartij. Om de hoogte van de vergoeding te bepalen, wordt niet alleen uw huidige salaris doorgerekend, maar worden ook uw carrièremogelijkheden meegewogen.

Heeft u hulp nodig bij re-integreren of is er een conflict ontstaan op uw werk? Wij kunnen in overleg met de wederpartij een onafhankelijke arbeidsdeskundige inschakelen die er voor u is en u kan bijstaan en begeleiden.  

Inkomensverlies door misgelopen carrièrekansen lastig te bewijzen?

Het kan lastig zijn om aan te tonen dat u bijvoorbeeld promotie had kunnen maken, als u niet (tijdelijk) arbeidsongeschikt was geworden. Hiervoor kunnen wij eventueel een bedrijfskundige of rekenkundige inschakelen die bekend is met de branche waarin u werkt en zich hierover kan uitlaten.

Richard: “Gelukkig ben ik inmiddels weer hersteld en kan ik mijn werkzaamheden hervatten. Mijn bedrijf heeft deze persoonlijke crisis dankzij het efficiënte optreden van Smart Letselschade en de interventie van de bedrijfskundige overleefd.” 

Naar het overzicht

Contact

Wij hopen uiteraard dat u onbezorgd van het mooie weer kunt genieten, maar mocht u toch letselschade oplopen, helpen wij u graag bij het beantwoorden van uw vragen. Indien u letselschade heeft opgelopen, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Smart Letselschade.

Onze juristen staan u graag te woord en wij helpen u graag bij het verhalen van de schade. U kunt telegonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003 of uw gegevens achterlaten zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens onze inloopsoreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen: