Gordelverwonding

Gordelverwonding Schadevergoeding

Bij een ernstig verkeersongeval voorkomt de autogordel dat je zwaar gewond raakt. Tenminste, meestal. Maar door het dragen van een gordel kun je ook een zogenaamde gordelverwonding oplopen. Wanneer een andere weggebruiker verantwoordelijk was voor het ongeval, kun je de schade van een gordelverwonding claimen bij die ander. Smart Letselschade helpt jou daarbij!

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welk letsel valt onder gordelverwonding?

Gordelverwondingen zijn gelukkig meestal niet ernstig en genezen over het algemeen goed en probleemloos. Alleen bij een gebroken of gekneusd sleutelbeen kan de genezing langere tijd duren. Onder gordelverwondingen verstaan we dan ook:

  • Gebroken of gekneusde sleutelbeenderen.
  • Letsel aan je borstkas.
  • Letsel aan je buikholte.
  • Gekneusde of gebroken ribben.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Voor welke schadevergoedingen kom je in aanmerking?

Dat gordelverwondingen vaak zonder problemen herstellen, wil niet zeggen dat zij jou geen last bezorgen. De schade kan dan ook bestaan uit medische kosten, misgelopen inkomsten, compensatie voor kosten die je maakt om hulp in of rond je huis in te schakelen en smartengeld.

Verlies van inkomsten uit arbeid bij gordelverwondingen

Ben je door je gordelverwonding een poosje uit de running en kun je tijdelijk niet werken? Dan kan dit gevolgen hebben voor je salaris. Je werkgever betaalt je salaris door, maar hoef je tijdens je ziekte geen onregelmatigheidstoeslagen of bonussen uit te betalen. Die letselschade kunnen wij voor jou verhalen op de verantwoordelijke partij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Ook in huis kun je misschien niet meer alle taken uitvoeren. In de huishouding, bijvoorbeeld, of klussen in je huis en het onderhoud van je tuin. Wanneer je daarvoor hulp inschakelt, kun je de kosten die je hiervoor maakt, claimen bij de wederpartij.

Smartengeld bij gordelverwonding

Aangezien gordelverwondingen in de meeste gevallen van voorbijgaande aard zijn en je na herstel je leven weer normaal kunt oppakken, zijn de smartengeldvergoedingen die voor dit letsel worden uitgekeerd niet erg hoog. Een uitzondering hierop geldt natuurlijk wanneer je door de gordelverwonding je beroep nooit meer kunt uitoefenen of niet meer van je hobby kunt genieten. De letselschade-experts bij Smart Letselschade vertellen je graag wat er in je specifieke situatie mogelijk is.

Schade door gordelverwonding claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van je letselschade?Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct