Gordelverwonding Schadevergoeding

Bij een ernstig verkeersongeval voorkomt de autogordel dat u zwaar gewond raakt. Tenminste, meestal. Maar door het dragen van een gordel kunt u ook een zogenaamde gordelverwonding oplopen. Wanneer een andere weggebruiker verantwoordelijk was voor het ongeval, kunt u de schade van een gordelverwonding claimen bij die ander. Smart Letselschade helpt u daarbij!

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welk letsel valt onder gordelverwonding?

Gordelverwondingen zijn gelukkig meestal niet ernstig en genezen over het algemeen goed en probleemloos. Alleen bij een gebroken of gekneusd sleutelbeen kan de genezing langere tijd duren. Onder gordelverwondingen verstaan we dan ook:

  • gebroken of gekneusde sleutelbeenderen;
  • letsel aan uw borstkas;
  • letsel aan uw buikholte;
  • gekneusde of gebroken ribben.

Voor welke schadevergoedingen komt u in aanmerking?

Dat gordelverwondingen vaak zonder problemen herstellen, wil niet zeggen dat zij u geen last bezorgen. De schade kan dan ook bestaan uit medische kosten, misgelopen inkomsten, compensatie voor kosten die u maakt om hulp in of rond uw huis in te schakelen en smartengeld.

Verlies van inkomsten uit arbeid bij gordelverwondingen

Bent u door uw gordelverwonding een poosje uit de running en kunt u tijdelijk niet werken? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw salaris. Uw werkgever betaalt uw salaris door, maar hoeft u tijdens uw ziekte geen onregelmatigheidstoeslagen of bonussen uit te betalen. Die schade kunnen wij voor u verhalen op de verantwoordelijke partij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Ook in huis kunt u misschien niet meer alle taken uitvoeren. In de huishouding, bijvoorbeeld, of klussen in uw huis en het onderhoud van uw tuin. Wanneer u daarvoor hulp inschakelt, kunt u de kosten die u hiervoor maakt, claimen bij de wederpartij.

Smartengeld bij gordelverwonding

Aangezien gordelverwondingen in de meeste gevallen van voorbijgaande aard zijn en u na herstel uw leven weer normaal kunt oppakken, zijn de smartengeldvergoedingen die voor dit letsel worden uitgekeerd niet erg hoog. Een uitzondering hierop geldt natuurlijk wanneer u door de gordelverwonding uw beroep nooit meer kunt uitoefenen of niet meer van uw hobby kunt genieten. De letselschade-experts bij Smart Letselschade vertellen u graag wat er in uw specifieke situatie mogelijk is.

Schade door gordelverwonding claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw letselschade? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct