Handletsel Schadevergoeding

Liep u bij een ongeval letsel aan uw handen op? Bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval, bijvoorbeeld? En is een ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan helpt Smart Letselschade u bij het claimen van uw schade bij de wederpartij, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Meld uw letselschade

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade valt onder handletsel?

Handletsel komt vaak voor bij verkeers- en bedrijfsongevallen. De gevolgen van handletsel zijn vaak ernstig, omdat u uw handen in het dagelijks leven continu gebruikt. Het letsel heeft dan ook grote invloed op uw leven.

De meest voorkomende vormen van handletsel zijn:

  • gebroken of gekneusde vingers;
  • geamputeerde vingertoppen of vingers;
  • crush letsel.

Welke schadeposten kunt u claimen?

Juist omdat handletsel grote invloed heeft op uw dagelijks leven, zijn er verschillende aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de letselschadevergoeding bij handletsel. Veel voorkomende schadeposten bij handletsel zijn:

Verlies van arbeidsvermogen

Als u uw werk alleen kunt uitvoeren met twee goed functionerende handen, kan handletsel leiden tot, al dan niet tijdelijke, arbeidsongeschiktheid. Bij blijvend letsel is wellicht zelfs omscholing nodig, zodat u een ander beroep kunt uitoefenen. Dan verliest u niet alleen uw baan, maar misschien ook uw inkomsten, omdat uw nieuwe beroep in een lagere schaal valt. De kosten voor uw omscholing, inkomstenderving en gemiste carrièrekansen claimen wij voor u bij de wederpartij. Maar ook als uw arbeidsongeschiktheid van tijdelijke aard is, kunt u inkomsten uit bijvoorbeeld overwerk missen, of komt u ineens niet meer in aanmerking voor een promotie. Ook dit verlies van inkomsten verhalen wij graag voor u op de wederpartij.

Handletsel heeft gevolgen voor uw privéleven

Als u een deel van uw handfunctie verliest, kunt u niet meer alle werkzaamheden in het huishouden of groot onderhoud aan uw woning of tuin uitvoeren. Dat heeft gevolgen voor uw privéleven. Om uw leven zo normaal mogelijk te laten verlopen, heeft u waarschijnlijk hulp van derden nodig. De kosten voor deze hulp kunnen wij samen met onze arbeidsdeskundige voor u berekenen en claimen bij de wederpartij.

Immateriële schade

Niet alle schade is eenvoudig in geldbedragen uit te drukken. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Wanneer u blijvend handletsel heeft, kan dat diepe sporen achterlaten. U heeft pijn en verdriet en wordt hier continu mee geconfronteerd. Een smartengeldvergoeding is dan ook zeker op zijn plaats bij handletsel. Smart Letselschade helpt u de vergoeding te krijgen waar u recht op heeft!

 

Letselschade claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van een letselschadevergoeding voor handletsel? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct uw schade