Handletsel

Handletsel Schadevergoeding

Liep je bij een ongeval letsel aan je handen op? Bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval, bijvoorbeeld? En is een ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan helpt Smart Letselschade je bij het claimen van je schade bij de wederpartij, zodat jij je kunt richten op je herstel.

Meld je letselschade

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Welke schade valt onder handletsel?

Handletsel komt vaak voor bij verkeers- en bedrijfsongevallen. De gevolgen van handletsel zijn vaak ernstig, omdat je je handen in het dagelijks leven continu gebruikt. Het letsel kan dan ook grote invloed op jouw leven hebben.

De meest voorkomende vormen van handletsel zijn:

  • gebroken of gekneusde vingers;
  • geamputeerde vingertoppen of vingers;
  • crush letsel.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schadeposten kun je claimen?

Juist omdat handletsel grote invloed heeft op je dagelijks leven, zijn er verschillende aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de letselschadevergoeding bij handletsel. Veel voorkomende schadeposten bij handletsel zijn:

Verlies van arbeidsvermogen

Als je je werk alleen kunt uitvoeren met twee goed functionerende handen, kan handletsel leiden tot, al dan niet tijdelijke, arbeidsongeschiktheid. Bij blijvend letsel is wellicht zelfs omscholing nodig, zodat je een ander beroep kunt uitoefenen. Dan verlies je niet alleen je baan, maar misschien ook je inkomsten, omdat je nieuwe beroep in een lagere schaal valt. De kosten voor je omscholing, verlies van inkomen en gemiste carrièrekansen claimen wij voor jou bij de wederpartij. Maar ook als je arbeidsongeschiktheid van tijdelijke aard is, kun je inkomsten uit bijvoorbeeld overwerk missen, of kom je ineens niet meer in aanmerking voor een promotie. Ook dit verlies van inkomsten verhalen wij voor zover mogelijk graag voor jou op de wederpartij.

Handletsel heeft gevolgen voor je privéleven

Als he een deel van je handfunctie verliest, kun je niet meer alle werkzaamheden in het huishouden of groot onderhoud aan je woning of tuin uitvoeren. Dat heeft gevolgen voor je privéleven. Om je leven zo normaal mogelijk te laten verlopen, heb je waarschijnlijk hulp van derden nodig. De kosten voor deze hulp kunnen wij samen met onze arbeidsdeskundige voor jou berekenen en claimen bij de wederpartij.

Immateriële schade

Niet alle schade is eenvoudig in geldbedragen uit te drukken. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Wanneer je blijvend handletsel hebt, kan dat diepe sporen achterlaten. Je hebt pijn en verdriet en wordt hier continu mee geconfronteerd. Een smartengeldvergoeding is dan ook zeker op zijn plaats bij handletsel. Smart Letselschade helpt jou de vergoeding te krijgen waar jij recht op hebt!

 

Letselschade claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van een letselschadevergoeding voor handletsel? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je schade