Nekletsel Schadevergoeding

Was u betrokken bij een verkeersongeval en heeft u nekletsel opgelopen? Als u niet aansprakelijk was voor het ongeval, heeft u recht op de vergoeding van uw schade door dit nekletsel. Smart Letselschade behandelt de claim bij de wederpartij voor u, zodat u zich kunt richten op uw herstel!

Meld de letselschade aan uw nek

Recht op een vergoeding

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Wat is nekletsel?

Vaak wordt er bij nekletsel direct aan een whiplash gedacht. Hoewel dit natuurlijk óók nekletsel is, is het niet de enige vorm van nekletsel. Nekletsel kan zich namelijk in veel verschillende vormen voordoen en ook de ernst van het letsel kan daarbij behoorlijk variëren.

Wanneer u bij een verkeersongeval betrokken was, en dan vooral bij een kop-staart botsing, is er grote kans op een Whiplash Associated Disorder (WAD). Maar bij een botsing met een minder hoge energie-overdracht, kunt u ook minder ernstig nekletsel oplopen.

Daarnaast kan uw nekletsel ook bij een ongeval op het werk of op straat ontstaan. Wanneer er een dakpan op uw hoofd viel, bijvoorbeeld. Als een ander hiervoor aansprakelijk is, kunnen wij de schade die ontstaat door uw nekletsel voor u claimen bij de wederpartij.

Waar deze schade uit bestaat, is afhankelijk van uw nekletsel en uw persoonlijke situatie. Schadeposten die wij vaak tegenkomen bij nekletsel zijn bijvoorbeeld de volgende.

 

Medische kosten

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten die u maakt voor de behandeling van uw nekletsel vaak volledig. Toch kan het voorkomen dat u ook kosten maakt die uw verzekeraar niet vergoedt. Als u veel fysiotherapie nodig heeft, bijvoorbeeld. Of als u uw eigen risico moet betalen of een eigen bijdrage. Als wij aantonen dat u deze kosten alleen maakt om de gevolgen van uw nekletsel te verhelpen, dan kunnen wij deze medische uitgaven claimen bij de aansprakelijke partij.

Nekletsel verantwoordelijk voor verlies van arbeidsvermogen

Wanneer u door uw nekletsel uw werk niet meer kan uitvoeren, kan er sprake zijn van verlies van arbeidsvermogen. Daarbij kunt u denken aan een arbeidsongeschiktheidsuitkering die lager is dan uw salaris. Of wanneer u vanwege uw nekletsel omgeschoold moet worden voor ander werk dat minder goed betaald wordt. Maar ook wanneer u na een korte periode van ziekte wel weer aan het werk kunt, kan er sprake zijn van minder inkomsten tijdens uw ziekte. Doordat u bonussen of promotie misliep door uw nekletsel, bijvoorbeeld, of doordat u geen overwerk- of ploegentoeslag ontving tijdens uw ziekte. Al deze gemiste inkomsten brengen wij voor u in kaart. Als het nodig is, schakelen we hiervoor externe specialisten in. Hebben we een duidelijk beeld van uw verlies van arbeidsvermogen? Dan claimen wij hiervoor een vergoeding bij de wederpartij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Kunt u door uw nekletsel bepaalde klussen in en om het huis niet meer zelf doen en moet u daarvoor hulp inschakelen? Het onderhoud van uw tuin, bijvoorbeeld, of het schilderen van uw kozijnen? Dan kunt u hierbij hulp inschakelen zonder zich zorgen te maken over de kosten die hiermee gemoeid zijn: wij zetten al deze kosten voor u op een rij en eisen hiervoor een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij.

Smartengeld bij nekletsel

Wanneer u pijn heeft door uw nekletsel of een poos uitgeschakeld bent, komt u ook in aanmerking voor een vergoeding van de immateriële schade. Ook wanneer uw nekletsel bijvoorbeeld resulteert in andere klachten, zoals bewegingsbeperkingen in uw armen en schouders of hoofdpijn, wordt dit opgeteld bij uw smartengeldvergoeding. In Nederland zijn de smartengeldvergoedingen niet zo hoog als in Amerika, maar Smart Letselschade streeft er altijd naar een rechtvaardige vergoeding van de immateriële schade voor u te krijgen!

Schade door nekletsel claimen?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding van de schade die uw nekletsel veroorzaakt? Neem dan contact met ons op. Uw jurist van Smart Letselschade begeleidt uw claim van het intakegesprek bij u thuis tot het sluiten van uw dossier. Zo heeft u altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van uw zaak en kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.

Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor u. Onze kosten worden, net als uw schade, door de wederpartij vergoed.

Meld uw schade direct