Nekletsel

Nekletsel Schadevergoeding

Was je betrokken bij een verkeersongeval en heb je nekletsel opgelopen? Als je niet aansprakelijk was voor het ongeval, heb je recht op de vergoeding van je schade door dit nekletsel. Smart Letselschade behandelt de claim bij de wederpartij voor jou, zodat jij je kunt richten op jouw herstel!

Meld de letselschade aan je nek

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is nekletsel?

Vaak wordt er bij nekletsel direct aan een whiplash gedacht. Hoewel dit natuurlijk óók nekletsel is, is het niet de enige vorm van nekletsel. Nekletsel kan zich namelijk in veel verschillende vormen voordoen en ook de ernst van het letsel kan daarbij behoorlijk variëren.

Wanneer je bij een verkeersongeval betrokken was, en dan vooral bij een kop-staart botsing, is er grote kans op een Whiplash Associated Disorder (WAD). Maar bij een botsing met een minder hoge energie-overdracht, kun je ook minder ernstig nekletsel oplopen.

Daarnaast kan je nekletsel ook bij een ongeval op het werk of op straat ontstaan. Wanneer er een dakpan op je hoofd viel, bijvoorbeeld. Als een ander hiervoor aansprakelijk is, kunnen wij de schade die ontstaat door je nekletsel voor jou claimen bij de wederpartij.

Waar deze schade uit bestaat, is afhankelijk van je nekletsel en je persoonlijke situatie. Schadeposten die wij vaak tegenkomen bij nekletsel zijn bijvoorbeeld de volgende.

 

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Medische kosten

Je zorgverzekeraar vergoedt de kosten die je maakt voor de behandeling van je nekletsel vaak volledig. Toch kan het voorkomen dat je ook kosten maakt die je verzekeraar niet vergoedt. Als je veel fysiotherapie nodig hebt, bijvoorbeeld. Of als je je eigen risico moet betalen of een eigen bijdrage. Als wij aantonen dat jij deze kosten alleen maakt om de gevolgen van je nekletsel te verhelpen, dan kunnen wij deze medische uitgaven claimen bij de aansprakelijke partij.

Nekletsel verantwoordelijk voor verlies van arbeidsvermogen

Wanneer je door je nekletsel je werk niet meer kan uitvoeren, kan er sprake zijn van verlies van arbeidsvermogen. Daarbij kun je denken aan een arbeidsongeschiktheidsuitkering die lager is dan je salaris. Of wanneer je vanwege je nekletsel omgeschoold moet worden voor ander werk dat minder goed betaald wordt. Maar ook wanneer je na een korte periode van ziekte wel weer aan het werk kunt, kan er sprake zijn van minder inkomsten tijdens je ziekte. Doordat e bonussen of promotie misliep door je nekletsel, bijvoorbeeld, of doordat je geen overwerk- of ploegentoeslag ontving tijdens je ziekte. Al deze gemiste inkomsten brengen wij voor jou in kaart. Als het nodig is, schakelen we hiervoor externe specialisten in. Hebben we een duidelijk beeld van je verlies van arbeidsvermogen? Dan claimen wij hiervoor een vergoeding bij de wederpartij.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Kun je door je nekletsel bepaalde klussen in en om het huis niet meer zelf doen en moet je daarvoor hulp inschakelen? Het onderhoud van je tuin, bijvoorbeeld, of het schilderen van je kozijnen? Dan kun je hierbij hulp inschakelen zonder zich zorgen te maken over de kosten die hiermee gemoeid zijn: wij zetten al deze kosten voor jou op een rij en eisen hiervoor een schadevergoeding bij de aansprakelijke partij.

Smartengeld bij nekletsel

Wanneer je pijn hebt door je nekletsel of een poos uitgeschakeld bent, kom je ook in aanmerking voor een vergoeding van de immateriële schade. Ook wanneer je nekletsel bijvoorbeeld resulteert in andere klachten, zoals bewegingsbeperkingen in je armen en schouders of hoofdpijn, wordt dit opgeteld bij je smartengeldvergoeding. In Nederland zijn de smartengeldvergoedingen niet zo hoog als in Amerika, maar Smart Letselschade streeft er altijd naar een rechtvaardige vergoeding van de immateriële schade voor jou te krijgen!

Schade door nekletsel claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die je nekletsel veroorzaakt? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld je schade direct