Schadevergoeding bij PTSS

Na een traumatische ervaring kun je last krijgen van PTSS. Dat kan na een ongeval of arbeidsongeval zijn, maar bijvoorbeeld ook na een traumatische ervaring op je werk. Wanneer een ander aansprakelijk is voor deze traumatische ervaring, heb je recht op een vergoeding van de schade die je hebt geleden. Smart Letselschade brengt deze letselschade voor jou in kaart en claimt die bij de aansprakelijke wederpartij.

Meld je letselschade 

smart-letselschade-iconen-blauw-familie
0

Ontstaan als familiebedrijf

smart-letselschade-iconen-blauw-vergoeding
0  %

Passende vergoedingen

smart-letselschade-iconen-blauw-gecertificeerd
0

Tevreden cliënten

smart-letselschade-iconen-blauw-persoonlijke-experts
0

Experts

Wat is PTSS?

PTSS, of voluit Post Traumatische Stressstoornis, is een stoornis die ontstaat wanneer je een bepaalde schokkende gebeurtenis niet goed kan verwerken. Je kunt dan last krijgen van allerlei geestelijke en lichamelijke klachten. Deze klachten samen vormen de posttraumatische stressstoornis. Bij PTSS voelt je je vaak kwetsbaar of machteloos, of krijgt je een kort lontje. Je hebt moeite met slapen, er ontstaan problemen met de mensen in je directe omgeving en vaak heb je meerdere medicijnen nodig om de symptomen de baas te blijven.

Wanneer is een ander aansprakelijk voor je PTSS?

PTSS komt vaak voor bij hulpverleners, zoals politieagenten en brandweerlieden, of militairen die geconfronteerd worden met ernstige levensbedreigende situaties. De werkgever kan aansprakelijk zijn indien hij zijn zorgplicht niet vervuld heeft. Dat betekent dat hij niet heeft gedaan wat van de werkgever mag worden verwacht ter voorkoming van het ontstaan van PTSS, bijvoorbeeld doordat een goed plan ter voorkoming daarvan ontbreekt.

Als je slachtoffer werd van een ongeval waar een ander aansprakelijk voor was, dan kan die ander ook aansprakelijk worden gesteld voor het ontstaan van de PTSS.

Een psychiater moet vaststellen dat er daadwerkelijk sprake is van PTSS. Dat doet hij door al je symptomen in kaart te brengen en met jou te spreken.

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!

Welke schade heb je bij PTSS?

Of je PTSS nu ontstaat door een ongeval of door een (aaneenschakeling van) traumatische gebeurtenissen, het heeft grote invloed op je dagelijks leven. De schade die door Post Traumatische Stressstoornis ontstaat, bestaat dan ook vaak uit verschillende aspecten.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer je door de klachten van je posttraumatische stressstoornis niet meer kan werken, ontstaat hier schade. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Deze schade noemen we verlies van arbeidsvermogen. Om deze schade te kunnen achterhalen moet je aantonen dat de PTSS veroorzaakt wordt door een traumatische gebeurtenis waarvoor een ander verantwoordelijk was. Smart Letselschade maakt daarvoor gebruik van specialisten, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen. Zodra is vastgesteld dat je arbeidsongeschiktheid het gevolg is van je PTSS, zal je volledige schade worden berekend.

Medische kosten

Niet alle medische kosten bij een posttraumatische stressstoornis worden door je zorgverzekering vergoed. Deze extra kosten kunnen wij wel voor jou in rekening brengen bij de verantwoordelijke partij.

Smartengeld

Als slachtoffer met PTSS heb je ook recht op een vergoeding van de immateriële schade door smartengeld. Net als bij andere schadeposten is het belangrijk dat er een aansprakelijke partij is. Als dat niet het geval is, kan er uiteraard ook geen compensatie plaatsvinden.

Daarnaast is het goed te weten dat er voor defensiepersoneel speciale regelingen zijn.

Schade door PTSS claimen?

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van de schade die veroorzaakt wordt door je Post Traumatische Stressstoornis? Neem dan contact met ons op. Je jurist van Smart Letselschade begeleidt je claim van het intakegesprek bij jou thuis tot het sluiten van je dossier. Zo heb je altijd één aanspreekpunt dat volledig op de hoogte is van je zaak en kun jij je richten op wat echt belangrijk is: je herstel.

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de financiën: onze hulp als letselschadespecialist is kosteloos voor jou. Onze kosten worden, net als je schade, door de wederpartij vergoed.

Meld direct je schade